Motocross 04.05.2017

Räikkösen tiimi voittotaistoon Latvian MM-kisaan – ”Kimi vaikuttaa kaikella tapaa toimintaan”

Antti Pyrhönen on tyytyväinen tiiminsä alkukauden suorituksiin erittäin kovatasoisessa MM-sarjassa. Kuva: Nita Korhonen

Motocrossin MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Latviassa, jossa Kimi Räikkösen omistama ja Antti Pyrhösen pyörittämä Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing -tiimi lähtee hakemaan toista perättäistä osakilpailuvoittoa.

Motocrossin MM-sarjasta on ajettu nyt kuusi osakilpailua. Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing -tiimin ranskalaiskuljettaja Gaultier Paulin nappasi ensimmäisen podiumsijansa Meksikosta ja räjäytti potin voittamalla edellisen osakilpailun Hollannissa.

– Aika ehjiä tuloksia on ollut. Koko ajan yritetään voittaa, mutta tällä hetkellä MXGP-luokka on tosi tasaväkinen ja paljon kovia kuskeja ja tiimejä pyörii. Helpolla ei pääse palkintopallille eikä ole helppoa voittaa, mutta lähellä tässä koko ajan ollaan parin kuskin voimin, tiimipäällikkö Antti Pyrhönen toteaa.

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MXGP Team. Kuva: Bavo Swijgers

Tällä hetkellä Paulin on MXGP-luokan MM-pisteissä kolmantena kaksinkertaisen maailmanmestarin Tim Gajserin ja kahdeksankertaisen maailmanmestarin Antonio Cairolin perässä. Tiimin saksalaiskuljettaja, viime vuoden MM-pronssimitalisti Max Nagl on kymmenentenä ja polvivamman takia hetken sivussa ollut Britti Max Anstie sijalla 15.

– Totta kai tavoite on voittaa ja taistella maailmanmestaruudesta. Viime vuonna Max Nagl otti MM-mitalin ja se tuntui tosi hienolta. Kaikki tehtaat panostaa tällä hetkellä tosi kovasti. Mitä olen oman pitkäni ajourani aikana seurannut ja nyt tiimipäällikkönä, niin ei koskaan ole ollut näin kovaa tasoa MXGP-luokassa. Jopa vieläkin pidempään motocrossissa mukana olleet ihmiset sanoo, että tämä taso on ihan uskomaton. Joten siihen verrattuna, jos pystytään viime vuoden suoritukseen, eli MM-mitaliin ja pystyttäisiin pitämään kaikki kolme kuskia kympin joukossa, niin se on aika realistinen suoritus ja siihen olisin tyytyväinen.

Suomalaistiimi otti kauden ensimmäisen voittonsa Hollannin MM-osakilpailusta. Kuva: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing -tiimin omistaja Kimi Räikkönen vaikuttaa voimakkaasti tiimin pyörittämiseen.

– Totta kai Kimi vaikuttaa kaikella tapaa. Hän on tiimin omistaja ja vahvasti mukana, mitä omilta kiireiltään ehtii. Puhelimen välityksellä ollaan paljon yhteydessä ja Kimi seuraa kaikkea mitä tehdään ja antaa tosi tärkeitä neuvoja meille. Hän on niin monta vuotta ollut tiimin omistajan roolissa, niin hän on tosi ammattilainen antamaan neuvoja ja omia näkemyksiään.

Viime vuonna tiimi sai lisää suomalaisvahvistusta, kun Suomen Moottoriliiton valmennuspäällikkönä toiminut Tomi Konttinen hyppäsi tiimikoordinaattoriksi.

– Tomi on tosi tärkeä uusi linkki ja vahvistus meille. Hän on todella ammattilainen uudessa roolissaan ja auttaa kuskeja sekä tiimiä. Minulle oli myös tärkeää saada itselleni luottomies tähän Kimin lisäksi, Pyrhönen iloitsee.

Suomalaistiimi jatkaa MM-kauttaan tulevana viikonloppuna, kun vuorossa on Latvian osakilpailu. Kegumissa ajetaan myös motocrossin EM-pisteistä. EMX250-luokan kauden kolmannessa osakilpailussa on mukana jälleen iso kattaus suomalaisia. EM-pistejohdossa oleva Miro Sihvonen loukkasi olkapäänsä viime sunnuntaina Saksan ADAC-sarjan osakilpailussa ja hänen ajamisensa Kegumsissa on vielä epävarmaa. Lähtöviivalla nähdään kuitenkin varmasti sijalla 12 oleva Jere Haavisto sekä kisaeriin paikkoja tavoittelevat Kim Savaste, Roni Kytönen, Emil Silander ja Jami Numminen. EMX125-luokassa sinivalkoisia värejä edustavat Emil Weckman, Wiljam Malin, Matias Vesterinen, Aleksi Kurvinen, Mauno Nieminen sekä Miro Niemi.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Räikkösen ja Pyrhösen tiimille kauden ensimmäinen voitto

IceOne-tiimin Gautier Paulin viidenneksi Italian MM-osakilpailussa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross