Pienoisautoilu 06.06.2017

Radio-ohjattavilla crossiautoilla huristellaan viikonloppuna Vaasassa

Vaasassa kilpaillaan tulevana viikonloppuna radio-ohjattavilla crossiautoilla. Kuva viime vuoden osakilpailusta. Kuva: Valtteri Eklund

Pienoisautoilun suomenmestaruussarja saa jatkoa Vaasassa tulevana viikonloppuna 10.-11.6., jolloin pienoisautoiluradalla ajetaan radio-ohjattavilla crossiautoilla.

Osallistujia kahteen ajettavaan luokkaan on ilmoittautunut runsaasti, noin 40 kuljettajaa per luokka.

Suomesta mukana on kaikki sarjaa ajavat huippukuljettajat, ja Vaasan UA:lta mukana on seitsemän kuljettajaa, joilta odotetaan menestystä kotiradallaan. Odotukset ovat korkealla varsinkin kahden seuran kasvatin, Mikko Luopajärven ja Oskari Mäen kohdalla. Heiltä voidaan odottaa kotiradallaan jopa podiumsijoituksia.

Kisoihin on ilmoittautunut myös jyväskyläläinen tulevaisuuden huippulupaus Joona Haatanen, joka 14 vuoden iästään huolimatta kiertää ympäri maailmaa lajin arvokisoissa.

Haatanen sijoittui talvikaudella muun muassa euroopan off-road -sarjan takavetoluokassa neljänneksi. Kyseisen sarjan TOP10-kuljettajista suurin osa on alan täysammattilaisia. Samassa sarjassa A-finaalisijoituksia ajaneet Vantaalainen Karri Salmela ja Riihimäkeläinen Joel Valander saapuvat myös Vaasaan viikonlopuksi, joten voitosta on odotettavissa tiukkaa vääntöä.

Radio-ohjattavien autojen sähköcrossiluokkien suomenmestaruuspisteistä ajetaan kahden päivän aikana kahdessa eri luokassa: takavetoisilla sekä nelivetoisilla ajokeilla. Vaasan kilpailu on toinen kauden viidestä SM-osakilpailusta, jotka ajetaan eri puolilla Suomea kesän aikana.

Vaasan rataa pidetään yleisesti Suomen parhaana ratana ja radalla on pidetty lajin EM- ja MM-kisat. Savipintainen, teknisesti haastava rata erilaisine hyppyreineen on arvostettu arvokisakuljettajien toimesta yhdeksi parhaimmista MM-radoista ja sitä on ”hiottu” paremmaksi vuosittain.

Tervetuloa seuraamaan huippukuljettajien kovatasoista taistelua suomenmestaruuspisteistä ja kannustamaan vaasalaisia kärkisijoille! Finaalit ajetaan molempina päivinä noin klo 15:00-18:00.

Teksti: Juha Mäki / Vaasan UA:n tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Pienoisautoilu