Drifting 07.05.2016

RADALLE.com avasi kauden 2016 Aurinkoisessa Ahvenistossa

Kuva Radalle.com

Ahveniston legendaarinen moottorirata sai aurinkoiseen syleilyynsä Suomen kovimmat Time Attack -kuljettajat, innokkaimmat driftingkuljettajat ja tietenkin sadat moottoriurheilun ystävät.

Time Attack -kausi avattiin aurinkoisissa ja kuumissa merkeissä Ahveniston radalta. Paikalle oli kerääntynyt Suomen nopeimmat kuljettajat uusine autoineen sekä muutama uusi tulokas. Uutta kalustoa nähtiin monessa varikkopilttuussa ja näyttää siltä, että tästä kaudesta tulee kaikkien aikojen nopein. Myöskin vanhempia legendoja kuten Toni Ruokonen ja Tom Warelius olivat saapuneet paikalle.

– Auto käynnistettiin toissapäivänä ensimmäistä kertaa talven jäljiltä ja tehtiin perushuollot, kertoo Toni Ruokonen Nissan GT-R -autostaan.

– Tällä kaudella ajetaan Solution FM:llä, joka varmaan kertoo katsojille todella paljon, kommentoi naurava Tom Warelius uudesta kilpuristaan.

Päivän ensimmäisissä aika-ajoissa päästiinkin tositoimiin. Ilmassa oli pientä varmistelun ja kokeilun tuntua, kunnes Miika Toivonen pamautti Lotuksensa nopealle kierrokselle. Toivosen ohjastama auto näytti kulkevan todella hyvin ja rikkoi mies Unlimited-luokan rataennätyksenkin heti ensimmäisissä aika-ajoissa! Loppupäivä Unlimitedin osalta olikin sitten aika pitkälti Toivosen oma Show, sillä mies sai Lotuksestaan irti erittäin korkeatasoisia aikoja.

Kuva Radalle.com

Kuva Radalle.com

Myöskin Modified- ja Club-luokat olivat laajasti edustettuna. Muun muassa naiset Taru Mickos ja Rosa Strander olivat viritelleen kilpurit nippuun ja saapuivat aurinkoiseen Ahvenistoon. Clubin ja Modified-luokan aika-ajoissa nähtiin myös erittäin nopeita aikoja, vaikka kyseessä oli vasta ensimmäinen osakilpailu.

Aika-ajojen jälkeen pystyttiin jo päättelemään, että kaudesta 2016 tulee äärimmäisen kovatasoinen ja rataennätysten odotetaankin rikkoutuvan. Unlimited Superlapilla tapahtuikin jotain aivan uskomatonta: Miika Toivonen laskettiin radalle Ruokosen sekä Wareliuksen kanssa lämmittelemään autot Superlap:iä varten lämpimäksi. Jo ensimmäisellä nopealla kierroksella Toivonen näytti kuka tänään on radan nopein mies. Ruokonen paranti aikaansa myös nopeammaksi ja kellottikin itselleen 1.23.545 ajan toisella nopealla kierroksella. Myöskin Tom Warelius löysi uutta pykälää nilkkaan ja sai kellotettu itselleen nopean ajan 1.29.248.

Toisella Superlap-kierroksella tapahtuikin sitten se, mitä moottorikansa tuli katsomaan. Miika Toivonen ohjasti Lotuksen aivan uskomattomaan aikaan 1.18.932 ja rikkoi täten aamupäivällä tekemänsä Time Attack Unlimited -luokan rataennätyksen!

– Lähdettiin lähinnä testaamaan aerodynamiikkaa ja ottamaan tuntumaa, mutta niinhän siinä käy että kun kypärän saa päähän häviää se itsesuojeluvaisto, Toivonen naurahti.

Päivän Unlimited-voittaja onkin siis suoraan palkintojenjaosta Unkariin Gumball-ralliin lentävä Miika Toivonen.

Ahveniston kauden avaustapahtuma keräsi huikeat 1200 moottoriurheilun ystävää radalle. Seuraava osakilpailu käydään Kemoran Moottoriradalle 21.5.2016, jossa päästetään myös Drifting-gladiaattorit irti ja avataan Drifting kesä 2016.

Ahveniston kilpailutulokset löydät osoitteesta www.timeattack.fi ja lisätietoa tapahtumista www.radalle.com

Teksti: Radalle.com

Uusimmat

Lisää aiheesta