Speedway 16.10.2019

Raak Racingin Otto Raakilla onnistunut speedway-kausi 2019

Otto Raakin kausi oli onnistunut. Kuva: Raak Racing.

Raak Racingillä ja sen kuljettajalla Otto Raakilla on takanaan hieno kausi kaikin puolin. Kokemusta on saatu erilaisista radoista ja kilpailuista sekä päästy ajamaan tasokasta kansainvälistä junior speedwaytä.

Kaudella 2019 Raak ajoi Gsh457 Motorsportin kalustolla, 125-kuutioisilla, isorunkoisilla pyörillä ja myös radat olivat normaalin 500-luokan isoja ratoja. Kilpailuja ja harjoitusleirejä ajettiin Latviassa, Virossa, Puolassa ja tietenkin kotiradalla Varkaudessa.

Gsh457 Motorsport laati kauden 2019 suunnitelmat, ohjelmat ja vastasi kilpailukalustosta. Kauden päätavoitteena olivat Puolan Torunissa ajettu nuorten 125cc Euroopan mestaruuskilpailu, jossa hyvän tuloksen saamiseen keskitettiin kaikki kauden 2019 harjoittelu ja tekeminen.

Puolan EM-kilpailu oli kauden päätavoite, ja sinne Raak matkasi suunnitelmallisesti Latvian harjoitusleirin kautta. Kilpailu oli mahtava kokemus upealla Torunin GP Stadionilla, jossa harjoiteltu laadukas tekeminen palkittiin ja tuotti hienon tuloksen jo ensimmäisellä kansainvälisellä kaudella. EM-kilpailun viides sija oli enemmän kuin Raakin joukoissa oli uskallettu edes toivoa, mutta josta jäi vielä nälkää ja parannettavaa tuleville kausille.

Kausi oli muutenkin menestykäs, sillä kotiradalla Varkaudessa Raak saavutti 125cc-luokan lyhyen radan ensimmäisen sijan ja 85cc Minispeedway Suomen Cup -luokan ykkössijan.

Syksyllä Raakin kisakausi huipentui vielä 125cc-luokan ison radan kilpailuihin, joista oli saavutuksena Viron mestaruuskilpailujen ensimmäinen sija, Latvian mestaruuskilpailun toinen sija sekä Baltic Speedway Liigan 125cc mestaruuskilpailun toinen sija.

Kauteen 2020 valmistautuminen on jo aloitettu Raakin osalta kuntotesteillä, ja uudet kunto-ohjelmat talvikaudelle ovat valmiina.

Kaudella 2020 Raak ajaa Baltic Liigan 125cc-sarjaa, joka järjestetään yhdessä 500-luokan sarjan kanssa. Kauden päätavoite on kuitenkin sijoituksen parantaminen ja podium 125cc nuorten EM-kilpailussa.

Raak on kiitollinen yhteistyökumppaneilleen ja taustajoukoilleen, jotka mahdollistivat tämän kauden.

Teksti: Sakke Häyrinen, tiedote.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway