Crosskart 15.02.2018

Raahessa tehdään crosskart-historiaa lauantaina

Alexander Shengeliya. Kuva: NT Production/Niko Turunen

Historian havinaa on nyt ilmassa enemmän kuin koskaan aiemmin, kun crosskartien kauden toinen talvisarjan osakilpailu ajetaan Raahen Kiilun moottoriradalla lauantaina. Näillä leveysasteilla ei ole ajettu Crosskarttien osakilpailua koskaan aiemmin. 

Kilpailun tulokset lasketaan siten, että kilpailijan kolmen kierroksen ajat lasketaan yhteen ja tämän yhteisajan perusteella kilpailijat asetetaan paremmuusjärjestykseen. Tämä kilpailumuoto tarkoittaa sitä, että virheisiin ei ole kellään varaa, jos mielii olla mukana kärkikahinoissa.

Miko Vähälummukka. Kuva: NT production

Vähälummukka ennakkosuosikkina 85cc-luokassa

Jatkaako #94 Miko Vähälummukka samalla vauhdilla mitä Marttilan Sprintissä näytti kanssakilpailijoille, vai onko Ilari Sääskilahden vuoro näyttää miten MTec-autolla kerkiää, kun on saatu kytkinviat korjattua? #157 Lauri Halonen väläytteli myös vauhdin merkkejä, mutta ensimmäisen vedon tulos jäi laihaksi moottori ongelmien takia.

Konsta Saarinen. Kuva: NT production

125-luokassa luvassa kovaa kaksinkamppailua

#165 Konsta Saarisen kaataja ei talvella varmaan helposti löydy, sen verran vakuuttavaa ajoa on lumisilla reiteillä jo aiemmin nähty. Todella kovana haastajana Saariselle on #169 Aatu Matikainen, joka kävi kovaa taistoa voitosta, eikä eroa ykköspytylle ollut kuin vaivaiset 00,04, joten tasaista vääntöä kilpailijaparilta odotetaan jälleen. #171 Rustav Mavedon kärsi myös tekniikkamurheista Marttilassa, mutta meriittien mukaan vauhtia piisaa varmasti enemmän – tämä jää nähtäväksi Raahessa.

Aatu Matikainen. Kuva: NT production

Xtrem-luokassa odotettavissa kovia taistoja

Luokassa #950 Alexander Shengeliya pitää Marttilan jälkeen talvi-sarjassa kärkipaikkaa ensimmäisen osakilpailun jälkeen. Unohtamatta Ylöjärven #79 Petro Koskea, joka on tehnyt pieniä muutoksia autoon ja on odotettavissa että vauhtia tullaan myös varmasti häneltä näkemään. Samoin #41 Pasi Hanivuoman tekninen ongelma Marttilassa pistää miehen nostamaan yrkkätasoa 100 prosenttia. #34 Timo Laapotilla jäi varmasti hampaankoloon oma sijoitus, joten parannusta on sieltäkin odotettavissa.

Timo Laapotti. Kuva: NT production

Kilpailu alkaa klo 11:00 osoitteessa Kiiluntie, 92120 Raahe.

Kilpailun nettisivut

Teksti: FinRX

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Crosskart