Trial 09.04.2016

Pyreneiden juurella alkaa kauden 2016 ulko-Trial MM-sarja

TR2 -kuljettajat yhteiskuvassa. Timo Myöhänen keskirivin viides vasemmalta.

Timo Myöhänen aloitti kansainvälisen kisakautensa viime viikonloppuna Italiassa ajetulla EM-kilpailulla, joka toimi hyvänä “kenraalina” tälle viikonlopulle. Myöhänen oli Italian Pietramuratassa EM-kauden ensimmäisessä osakilpailussa kovassa kastissa varsin mukavalla 13. sijalla, joten onnistuneella suorituksella hallitseva Suomen mestari voi kerätä tänä viikonloppuna mukavan saaliin myös MM-pisteitä. Espanjan Cal Rosalla ajetaan kaksi erillistä MM-osakilpailua, toinen lauantaina ja toinen sunnuntaina.

Tällä kaudella kisoissa on aikaisempia vuosia suurempi osanottajamäärä, mikä toivottavasti osoittaa lajin elpymistä. Myöhänen ajaa MM -tasolla Trial 2 -luokkaa, johon on ilmoittautunut 30 kuljettajaa. Myös Trial GP -luokassa, joka on lajin MM -tasolla kuninkuusluokka, on peräti 24 kuljettajaa.

Viikonlopun molempina kisapäivinä Myöhäsen minimitavoite on päästä pisteille. Kisassa jaetaan 15 ensimäiselle pisteitä.

– On mukava aloittaa MM kausi. Pikkuisen tietysti jännittää, missä mennään, mutta lopputulos kyllä on ihan vain omasta tekemisestä kiinni. Kalusto on huippukunnossa ja ei vaadi mitään lisää tai mitään pois…siis kaikki kiinni kuskista.

Teksti Jukka Myöhänen / Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial