Ralli 11.03.2017

Pyörähdys pilasi Alex Forsströmin SM-rallin Tahkolla

Alex Forsström. Kuva: Marko Mäkinen

TGS-tiimin Skoda-kuljettajan Alex Forsströmin, 20, uran toinen nelivetoautolla ajama kilpailu meni heti rallin avauserikoiskokeella tapahtuneen viattoman pyörähdyksen takia piloille. Spinnauksen seurauksena Skoda Fabia R5:n keula täyttyi lumesta, meno hyytyi ja eroa kärkeen syntyi yli kolme minuuttia.

– Se oli sellainen nypyn yli oikea, johon ajoin hieman väärällä ajolinjalla, jonka seurauksena seuraavassa vasemmalle kääntyneessä mutkassa pyörähdimme sisäpenkasta ja nokka täyttyi lumesta.

– Auton kulku loppui sen jälkeen lähes täysin ja emme saaneet vikaa korjattua myöskään seuraavalle EK:lle, joten menetimme tilanteessa yli kolme minuuttia aikaa. Huollossa saimme kaiken kuntoon, mutta kahdella seuraavalla pätkällä ajaminen oli vaikeata. Olin ihan lamaantunut harmituksesta ja mieli oli todella maassa.

Rallin kahdelle viimeiselle EK:lle Forsström sai uuden iskun päälle ja hän ajoi ennakkoon suunniteltuja EK-aikoja. Lopputuloksissa nuori rallilupaus nousi alun murheiden jälkeen yleiskilpailussa sijalle 13.

– Viiden joukkoon oli tavoite ja kahdella viimeisellä EK:lla näimme, että se oli täysin realistinen tavoite. Nollasin tilanteen huollossa ja ajo maistui. Vaikka ajoimme viimeisellä EK:lla hetken aikaa kanssakilpailijan perässä niin tästä rallista jäi kuitenkin hyvä fiilis jatkaa eteenpäin, Forsström iloitsi.

Ralli SM-sarjan kesäkausi käynnistyy 19.-20. toukokuuta Riihimäeltä. Kesän ohjelmassa on kaikkiaan neljä SM-osakilpailua. Sarja päättyy syyskuun lopussa Tampereelle.

Tuloksia, Tahko SM-ralli, Nilsiä:

  1. Teemu Asunmaa –  Jonne Halttunen Skoda 52:03,9
  2. Juha Salo – Jarno Ottman Peugeot + 6,2
  3. Jarkko Nikara – Sayaka Adachi (J) Subaru + 14,9

……

  1. Alex Forsström – Markus Määttänen Skoda + 3:58,2

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli