Ralli 02.01.2020

Pynnönen ja Mälkönen osallistuvat Skoda Fabia R5:llä Ralli SM -sarjaan 2020

Ville Pynnönen suuntaa kauteen 2020 Skodalla ja Enni Mälkönen kartturinaan. Kuva: Ville Pynnönen -tiedotus.

Jyväskyläläinen 23-vuotias Ville Pynnönen osallistuu vuonna 2020 ajettavaan Ralli SM -sarjaan ja kaikkiin sarjan kuuteen osakilpailuun Skoda Fabia R5:lla. Huollosta vastaa aiempien kilpailuiden tapaan TGS Worldwide. Urakka alkaa tammikuussa ajettavalla Arctic Lapland Rallylla, joka on samalla Pynnösen ensimmäinen ralli lumella Skodalla.

– Fiilis on erittäin innokas ja odottavainen. Toki kauden aloitus on haastava, kun lumella en ole ajanut Skodalla lainkaan ja ensimmäinen ralli on vielä legendaarinen Tunturiralli. Sieltä onkin tärkeintä ajaa kaikki kilometrit, ja saada kokemusta ja oppia kahteen seuraavaan SM:n talviralliin, Pynnönen toteaa.

Ensi kaudella Pynnösen kartanlukijana toimii Enni Mälkönen, jolla on kokemusta rallin SM-sarjasta useamman vuoden verran.

– Erittäin hyvin on lähtenyt yhteistyö toimimaan. Nuottia on vähän muutettu ja pyritty saamaan tarkemmaksi. Ollaan Ennin kanssa tehty nuottitreeniä, ja lisäksi päästiin joulun jälkeen ajamaan kaksi päivää Skodalla Hyrynsalmessa. Siellä huomasi, että toistojen myötä vauhtia alkoi löytyä, mutta ensimmäisillä vedoilla ajaminen on vielä paljolti hakemista, Pynnönen jatkaa.

Myös Ennillä fiilikset ovat odottavaiset ja innokkaat ennen kauden aloitusta.

– Suurella mielenkiinnolla kohti ensi kautta. Työtä on tehtävänä, mutta Ville on motivoitunut harjoittelemaan ja uskon, että kova työ palkitaan kehittymisellä. Tunturissa tunnetusti maltti on valttia ja sinne tärkein tavoite onkin lähteä hakemaan kokemusta ja kilometrejä sekä hieromaan yhteistyötä, Mälkönen toteaa.

Kauden tavoitteet ovat maltilliset – lumella pyrkimys on ajaa kilometrien kautta kokemusta alle, ja kasvattaa vauhtia koko ajan kisojen edetessä. Kesän tullessa varsinaista kilpailukykyä ruvetaan erityisemmin katsomaan, ja kuinka vauhtia on verrattuna kärkeen.

Teksti: Ville Pynnönen -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli