MM-Ralli 02.08.2019

Pultti petti Lindholmin – Jatkaa rallia lauantaina

Emil Lindholmin autokunnan perjantai jäi harmittavasti kesken. Kuva: Taneli Niinimäki.

GRX-tiimin Emil Lindholmin ja Mikael Korhosen Suomen MM-ralli käynnistyi vauhdikkaasti, kun kaksikko nousi perjantaiaamun ensimmäisen ja rallin toisen erikoiskokeen, Oittilan, jälkeen WRC2-luokan kärkipaikalle. Sitten tuli keskeytys.

Väliaikojen mukaan kärkivauhtia olisi riittänyt myös rallin kolmannelle Moksin (20,04 km) EK:lle, jossa suomalaiskaksikon matka kuitenkin päättyi iskunvaimentajan kiinnityspultin katkeamiseen.

– Yhdessä jarrutuksessa iskunvaimentimen kiinnityspultti olkavarteen katkesi, ja matkamme päättyi siihen. Jarrutin ihan normaalisti, eikä siinä ajourassa ollut mitään ihmeellistä kiveä. Huonoa tuuria vain, pettynyt Lindholm totesi keskeytyksensä jälkeen.

– Kävelin vielä reilun kilometrin tietä lähtöön päin ja eikä siellä ollut mitään maakiviä, johon pultti olisi voinut saada jo aikaisemmin osumaa.

Lindholmin Volkswagen kuljetettiin takaisin huoltoon ja auto sekä miehistö ovat valmiina jatkamaan aikasakkoineen rallia superrallissa huomenna lauantaina.

– Auto on kunnossa ja huomenna jatketaan. Harmittaahan tämä – etenkin, kun ralli lähti osaltamme hienosti käyntiin. Oittilan pohja-aika syntyi “löysin rantein”. Ajo sujui ja nuottimme toimi hienosti. Viime vuoden kokemuksesta kyseiseltä pätkältä oli jo selkeästi hyötyä.

– Huomenna lauantaina edessä on useita pätkiä, joista pitää saada myös kokemusta tulevaan. Onhan se vaikea paikka lähteä ajamaan, kun et enää aja tuloksesta. Mutta kokemus Jämsän suunnan pätkiltä on meille tulevaisuutta ajatellen todella tärkeää, Lindholm muistutti.

Emil Lindholm jatkaa MM-rallia lauantaina. Kuva: Taneli Niinimäki.

Suomen MM-rallin pisin päivä on Jämsään suuntautuva lauantai, jolloin ajetaan kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 132,92 km. Rallin päätöspäivän sunnuntain ohjelmassa on vielä neljä erikoiskoetta (45,74 km). Kilpailu päättyy Jyväskylän Paviljongille kello 16:00.

Teksti: Marko Mäkinen.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli