Jäärata 23.02.2018

Pulkkinen vastaan Paavilainen – Viikonloppuna luvassa kovaa jäätaistoa

Kilpakaverukset Patrik Pulkkinen (vas.) ja Peetu Paavilainen pääsevät ottamaan toisistaan mittaa viikonloppuna. Kuva: Petri Paavilainen

Kaksi Suomen kovinta nuorta ratamoottoripyöräilijää, Moto3-luokassa viime kauden kisannut Patrik Pulkkinen sekä Red Bull Rookies Cupin ajaja Peetu Paavilainen kohtaavat toisensa viikonloppuna Keiteleen ja Kuopion jäärataosakilpailuissa.

Viikonloppuna vuorossa on jääradan SM-sarjan kauden kolmas ja neljäs osakilpailu. Lauantaina jäätaistot ajetaan Keiteleellä ja sunnuntaina vuorossa on Kuopion osakilpailu.

Molempina päivinä yleisö pääsee nauttimaan nuorten lahjakkaiden ratamoottoripyöräilijöiden taistoista, kun MotoGP-sarjan Moto3-luokassa viime kauden kisannut Patrik Pulkkinen kohtaa nyt jääratadebyyttinsä tekevän, kovatasoisesta Red Bull Rookies Cupista tutun Peetu Paavilaisen uudessa 125-kuutioisten luokassa.

Pulkkinen on jo ehtinyt kisata kahdessa ensimmäisessä alkukauden kisassa, hän on piikkiluokan toisena Konneveden Moottorikerhon Tino Kapasen takana. Helsinki Racing Clubin värejä edustava Pulkkinen odottaa nyt innolla seurakaverinsa Paavilaisen kohtaamista.

– Teen parhaani voittaakseni ja uskon pystyväni siihen, mutta sen näkee sitten kisassa, Pulkkinen naurahtaa.

– Jääratakausi on mennyt tähän mennessä melko hyvin ja kehitystä on tullut hyvin. Ajo Motorsportilta on tullut paljon apua jääratahommiin ja ollaan melko paljon päästy ajamaan, ensimmäistä kauttaan jääradalla kisaava Pulkkinen jatkaa.

Myös Paavilainen on innoissaan tulevasta viikonlopusta.

– Patun kanssa ei ole pitkään aikaan oltu samalla viivalla, joten tietysti haaste otetaan vastaan, nuorukainen toteaa.

– Jääradasta innostuin muutama vuosi sitten, kun käytiin sitä kokeilemassa ja se oli saman tien erittäin hauskaa ja hyvä treeniä. Olen ajanut tänä talvena muutaman kerran ja nyt kun Aki Ajo tarjosi mahdollisuutta ajaa nämä pari tulevan viikonlopun kilpailua heidän kalustollaan, niin innostuin heti.

Peetu Paavilainen ja Patrik Pulkkinen ovat kisanneet toisiaan vastaan useasti RR-radoilla. Kuva: Nita Korhonen

Molempina päivinä Pulkkisen ja Paavilaisen ohella toisistaan mittaa ottaa Suomen jääratahuiput, joiden joukossa on useita kansainvälisiä tähtiä. SM 250cc -luokkaa pitää nimissään Oriveden Moottorikerhon väreissä kisaava Niklas Ajo ennen SM 450cc -luokan johtajaa Äänekosken Moottorikerhon Vertti Takalaa ja Alavudenseudun Moottoripyöräilijät ry:n Ossi Ojalaa. SM 450cc -luokan toisena on Saksan IDM-sarjasta tuttu Tatu Lauslehto ja kolmatta sijaa pitää edelleen hallussaan ainoastaan kauden avaukseen osallistunut MotoGP-kuljettaja Mika Kallio.

Kuopiossa nähdään lisäksi todellista tähtiloistoa, kun ennen virallisen kilpailua alkua klo 11.45 järjestettävässä näytöslähdössä toisistaan mittaa ottavat MotoGP-sarjan MM-mitalisti, Australian Jack Miller sekä hänen managerinsa MotoGP-sarjan tallipäällikkö Aki Ajo.

Keiteleen SM Jäärata Yläsavon osakilpailuun on ilmoittautunut 102 kuljettajaa ja Kuopioon 110.

Molemmat kilpailupäivät alkavat klo 10 harjoitusajoilla ja itse kilpailuerät starttaavat klo 12.

Kilpailuiden tulosseuranta täältä: www.teamlaine.fi/jaarata.

SM-pistetilanne
Keiteleen osakilpailun lähtöluettelo
Kuopion osakilpailun lähtöluettelo

Keiteleen kilpailupaikan osoite: Sininentie 205, 72600 Keitele
Kuopion kilpailupaikan osoite: Satamakatu 1, 70100 Kuopio

Teksti: Moottoriurheilu.tv

MotoGP-sarjan MM-mitalisti Jack Miller Kuopion jääratakisan tähdeksi

Ajo ja Takala hallitsivat jääradan SM-osakilpailua Orivedellä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jäärata