Road Racing 15.08.2016

Pulkkinen nappasi uransa parhaan sijoituksen Itävallassa

Patrik Pulkkinen oli iloinen saavutettuaan uransa parhaan sijoituksen juuri Red Bullin kotikilpailussa Itävallassa. Kuva: Nita Korhonen

Patrik Pulkkinen saavutti uransa parhaimman sijoituksen viikonloppuna Itävallan MotoGP:n yhteydessä ajetussa Red Bull Rookies Cupissa.

15-vuotias Patrik Pulkkinen sijoittui lauantaina Itävallan Red Bull Ringillä ajetussa kauden neljännessä Red Bull Rookies Cupissa kahdeksanneksi ottaen samalla uransa parhaan sijoituksen.

– Onnistuin tosi hyvin, sain tosi hyvän startin, mitä en normaalisti saa. Mutta sitten aloin tippumaan muutamia sijoja aika alussa ja tein muutaman virheen. Seurasin muutamia kavereita ja yritin päästä ohi ja lopulta pääsin seitsemänneksi, Pulkkinen kertasi.

Red Bull Rookies Cupissa kisaa yhteensä 24 kuljettajaa kolmestatoista eri maasta. Patrik Pulkkinen on sarjan ainoa suomalainen. Kuva: Nita Korhonen

Red Bull Rookies Cupissa kisaa yhteensä 24 kuljettajaa kolmestatoista eri maasta. Patrik Pulkkinen on sarjan ainoa suomalainen. Kuva: Nita Korhonen

Nuorukainen oli selvästi tyytyväinen sijoitukseensa.

– Kyllä se merkkasi paljon. Onhan se siistiä saada Red Bullin omalla radalla paras sijoitus. Tosi tyytyväinen olen! Pulkkinen iloitsi.

Sunnuntaina suomalainen jatkoi hienoja otteitaan ja kisasi pitkään jopa neljäntenä. Lopulta ruutulippu ylittyi sijalla kahdeksan.

 

Tällä hetkellä Pulkkinen on cup-pisteissä sijalla 14.

– Alkukausi meni omasta mielestä vähän plörinäksi, mutta nyt mä yritän saada parempia sijoituksia ja päästä paremmalla sijalle pisteissä ja saada tehtyä enemmän näyttöä.

Ensi viikonloppuna Pulkkinen kisaa Tšekeissä Brnon radalla, jonka jälkeen jäljellä on vielä kaksi osakilpailuviikonloppua, eli yhteensä pisteitä on jaossa vielä kuudesta kilpailusta. Red Bull Rookies Cup –sarja päättyy 25. syyskuuta Espanjan Aragoniin.

– Tavoite on saada top-kymmenen sijoitus jokaiseen kisaan ja mahdollisimman hyvät aika-ajot. Loppupisteissä olen tyytyväinen, jos olen kymmenen parhaan joukossa, mutta siihen pitää tehdä paljon töitä, Pulkkinen toteaa.

Lisätietoa: www.redbullrookiescup.com

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing