Road Racing 04.08.2017

Pulkkinen käyttänyt MotoGP-sarjan kesäloman tehokkaasti

Patrik Pulkkinen. Kuva: Nita Korhonen

MotoGP-sarjan neljä viikkoa kestänyt kesäloma päättyy viikonloppuna, kun MM-sarja palaa tositoimiin Tshekkien Brnon radalla. Patrik Pulkkinen on viettänyt kesätauon kaikkea muuta kuin lomaillen.

Moto3-luokassa Peugeot Saxoprint -tallin väreissä kisaava Patrik Pulkkinen odottaa jo innolla viikonloppuna Brnon legendaariselta radalta starttaavaa ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan syyskautta. Kesäloman hän pyhitti treenaamiselle palatakseen entistä vahvempana tositoimiin.

– Nyt kesätauolla on ajettu motocrossia ja supermotoa ja käyty maastopyöräilemässä ja salilla treenaamassa. Yritetään olla vahvempia toisella kauden puoliskolla, että pysyisi se kehitys samanlaisena ja saisi tuloksia parannettua. Tehdään parhaamme, että saataisiin kaikki toimimaan hyvin, Pulkkinen toteaa.

Patrik Pulkkinen Kuva: Chiqui Chamorro

Pulkkinen on kisannut Brnon radalla kolmesti aiemmin, joten rata on hänelle varsin tuttu.

– Tällä kaudella ei tosiaan ole ollut montaa tuttua rataa, joten nyt on kiva mennä, kun tietää mitä on luvassa. Pidän Brnon radasta, koska siinä on paljon ylä- ja alamäkiä.

Koko MM-sarjan nuorin kuljettaja, vasta 16-vuotias suomalainen katsoo varsin tyytyväisin mielin alkukautta. Suuria tuloksia ei ole vielä tullut, mutta niiden ajan on jo alusta saakka tiedetty koittavan vasta myöhemmin.

– Koko ajan on tullut kehitystä kauden aikana ja on tehty paljon töitä, Pulkkinen kiteyttää.

 

Nuorta suomalaislupausta on tuotu jo varhaisessa vaiheessa MM-tason kuvioihin sisään, jotta Suomen isännöidessä MM-osakilpailua vuosina 2019-2023 hän olisi iskussa kotiyleisön edessä.

– Olisihan se tosi mageeta, kun ei ole ennen kotiradalla ollut kisoja. Se olisi tosi tärkeä juttu kaikille suomalaisille ja mullekin olisi tosi siistiä päästä kisaamaan kotiyleisön edessä, Pulkkinen toteaa

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Aki Ajo: ”KymiRingin MotoGP-osakilpailu on mahtava uutinen koko Suomen kansalle!”

MotoGP-sarjassa debytoiva 16-vuotias Pulkkinen: ”Enää en ota paineita”

MotoGP-sarjaan sopimuksen tehnyt Pulkkinen: Aion pyytää Rossilta nimmarin!

 

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing