Road Racing 02.06.2017

Pulkkinen innoissaan vauhdikkaasta Mugellon radasta

MotoGP-sarjan nuorin kuljettaja Patrik Pulkkinen tekee tänä viikonloppuna Italian MM-debyyttinsä. Kuva: Peugeot MC Saxoprint

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarja jatkuu viikonloppuna Italian Mugellon radalla. Suomen Patrik Pulkkinen odottaa innoissaan kauden kuudetta MM-osakilpailua.

Kaksi viikkoa sitten Ranskan MM-osakilpailussa Moto3-luokan sijalle 23 ajanut Patrik Pulkkinen ei ollut täysin tyytyväinen ajoonsa, sillä hän alkoi löytää vauhtiaan vasta kilpailun loppupuolella. Nyt 16-vuotias suomalainen lähteekin tekemään Italian MM-debyyttiään Mugellon radalle innokkain mielin.

– Odotan innolla Mugellon kilpailua. Suoritukseni Ranskan GP:ssä ei ollut aivan sitä, mitä odotin, mutta meillä oli yhden päivän testit Le Mansissa maanantaina. Siellä en niinkään testannut uusia osia pyörään, vaan keskityin korjaamaan virheitä ajossani. Yritän aina parantaa ajotyyliäni ja tällä kertaa keskityimme takajarrun käyttöön. Nyt haluan jatkaa työtäni Italiassa. Rata näyttää tosi nopealta ja odotan innolla, millaista siellä on ajaa, MC Saxoprint-tiimin väreissä kisaava Pulkkinen toteaa.

Brad Binder tekee nyt paluun MM-areenoille kolmen osakilpailun jälkeen. Kuva: Ajo Motorsport

Debyyttikauttaan ajava Pulkkinen on Moto3-luokan pisteissä sijalla 32. Ajo Motorsportin kuljettajat löytyvät saman luokan sijoilta 16 (Bo Bendsneyder) ja 17 (Niccolo Antonelli). Antonellilla on edessään kotikilpailu ja mies tavoitteleekin podiumsijoitusta faniensa edessä.

Suomalaistalli saa viime vuoden Moto3-luokan maailmanmestarin Brad Binderin takaisin sorvin ääreen, kun eteläafrikkalainen palaa kisa-areenoille toivuttuaan loukkaantumisesta kolmen osakilpailun ajan. Viime vuonna Mugellossa Moto3-luokan kilpailun voittanut Binder on parhaillaan sijalla 19. Ajon portugalilaiskuljettaja Miguel Oliveira on viiden osakilpailun jälkeen Moto2-luokan MM-pisteissä neljäntenä.

MotoGP-lähetykset Suomessa näyttää maksullinen C More –kanava.

La Aika-ajot (Suomen aikaa)
Moto3 13.30
MotoGP 15.05
Moto2 16.05 

Su Kilpailu (Suomen aikaa)
Moto3 klo 11.50
Moto2 klo 13.05
MotoGP klo 14.50 

Teksti: Moottoriurheilu.tv

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing