Snowcross 17.03.2019

Puijon Pesäpallostadion täyttyi kelkkakansasta kolmanteen Snowcross SM -osakilpailuun

Kuvassa Pro-luokan kärkikolmikko. Kuva: Teemu Kukkonen

Kuopion Pesäpallostadion valjastettiin huimaan Snowcross SM -osakilpailun käyttöön ja se täyttikin stadionin lehterit kirjaimellisesti täyteen. Snowcross SM -kiertueen kolmas osakilpailu saikin tänä vuonna lähes poikkeuksellisen mahtavat puitteet, upeine VIP-tiloineen ja katettuine katsomoineen. Kelkkakansaa kilpailu veti katsomoon sankoin joukoin.

Päivän ensimmäistä SM-sarjan luokkaa Junior 14-16 päästiin ajamaan varsin vakaassa kelissä. Rata oli vaikeahko pehmeytensä vuoksi, ja nuoria kuljettajia ei missään nimessä päästetty helpolla. Aika-ajossa nähtiin, että kilpailu taitaa mennä vanhalla kaavalla. Hallitseva Suomen mestari Miika Lammi pommitti nopeimman ajan Tino Honkasen ollessa toinen.

Ensimmäisestä alkuerästä voiton vei vuorostaan tiukan taiston jälkeen Tino Honkanen, Miika Lammin kaatumisen jälkeen. Toiseksi ajoi Emil Mikalsen ja kolmanneksi Otto Hyvärinen.

Toisessa erässä roolit vuorostaan vaihtuivat ja Emil Mikalsen oli nopein, Tino Honkanen toinen ja Miika Lammi kolmas. Kokonaispisteissä Emil Mikalsen voittoon, Tino Honkanen toiseksi ja Otto Hyvärinen kolmanneksi.

SM-pisteissä Emil Mikalsen johtaa pistein 126, toisena Otto Hyvärinen 105 pisteellä ja kolmantena Miika Lammi 97 pisteellä.

Pro Lite -luokan alkuerät mentiinkin pohjoismaisissa tunnelmissa. John Malmström naputti omien alkueriensä voitot nimiinsä ja kaupan päälle ansaitsi muutaman HoleShot-maininnan. Toisen ryhmän alkuerissä taas Aleksi Rehu tempaisi itselleen ensimmäisen erän voiton ja toisessa erässä voittoon paukautti norjalainen Edvard Moland.

Last Change -ryhmästä finaaliin asteli vielä kuusi kuljettajaa, joista Aapo Savela voitollaan teki lähes historiaa. Aapo Savela on tähän asti ottanut jokaisesta osakilpailusta Last Change -voiton sekä HoleShot-maininnan.

Finaalissa John Malmström oli karata jo heti kärkeen, mutta oululainen Aleksi Rehu oli piirun verran nopeampi ottaen finaalin HoleShotin. Ensimmäiset kaksi erää Rehu kärjessä, mutta tällä kertaa ruotsalaisen Malströmin huima mutkanopeus puri Rehun vauhtiin, ja voittoon hiukan yli 8 sekunnin turvin John Malmström. Lopputuloksissa John Malmström voittoon, Aleksi Rehu toiseksi ja Aapo Savela Kolmanneksi.

SM-pisteissä Matti Reinikainen johtaa pistein 144, toisena Joona Marin pisteillä 111 ja kolmantena Aleksi Rehu pistein 103.

Päivän odotetuin hetki oli tietenkin kuninkuusluokan, Pro-luokan lähdöt. Joonas Keskiaho oli harjoitellut heikkoa kohtaansa, eli lähtöä koko edellisen viikon ja se näkyi miehen otteissa. Molemmista alkueristä voitot taskuun sekä HoleShot-maininnat. Toisen ryhmän ensimmäisen erän voittoon ajoi Crane Hill Racing -tiimin Pieti Puhakka. Toisen erän A-ryhmän voiton vuorostaan nappasi huimaa kautta ajava Team Loukko.com kuljettaja Mikko Osmo, joka johtaa koko SM-sarjaa.

Last Change -ryhmässä taisteltiin viimeisistä finaalipaikoista vimmatusti. Vauhtia ja tiukkoja taisteluita nähtiin koko erän mitalla, mutta voittoon selvisi Roy Ylä-Onnenvuori ja kuittasi itselleen siitä finaaliin eturivin paikan.

Finaalissa saatiin dramatiikkaa jo heti HoleShot-viivalla. Lähdön ruuhkassa kirjaimellisesti yli laidan, eli radalta ulos tippui ennakkosuosikki Joonas Keskiaho. Mikko Osmo oli samassa rytäkässä Eetu Karjalaisen ja Lasse Ruotsalaisen kanssa, mutta Osmo selvisi vaivoin jatkamaan ehjänä.

HoleShotin nappasi itselleen Jere Tynkkynen ja ajoi samalla myös koko finaalin voittoon pitäen kärkipaikkaa alusta asti. Tämä maistui vaikean alkukauden jälkeen Laamavuori Snowcross -kuljettajalle silmin nähden loistavalta. Toiseksi viimeisten kierrosten ohituksella Team Loukko.com -kuljettaja Mikko Osmo oli toinen ja huikealla ajolla kolmanneksi sijoittui Crane Hill Racing -tiimin kuljettaja Pieti Puhakka.

SM-pisteissä Mikko Osmo johtaa pisteillä 159, Eetu Karjalainen on toisena pistein 124 ja vain pisteen päässä kolmantena majailee Joonas Keskiaho.

Teksti: Snowcross.fi / Harri Kolehmainen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross