Karting 06.09.2016

Puhakka takarivistä huikeiden ohitusten myötä MM-kisan viidenneksi

Simo Puhakka teki huikean nousun takarivistä MM-kisan viidennelle sijalle. Kuva: Kuva: CRG Press

Suomalaisessa kartingissa todistettiin viikonloppuna suurinta suoritusta pitkään aikaan, kun Simo Puhakka sijoittui Ruotsissa ajetussa KZ-luokan MM-kisoissa viidenneksi.

Ruotsin Kristianstadt isännöi viikonloppuna kartingin KZ-luokan MM-kilpailua, jossa mestaruudet ratkottiin kerrasta poikki -menetelmällä. Suomesta kisoihin osallistunut 27-vuotias Simo Puhakka teki lopulta hienon suorituksen ajamalla viidenneksi. 32 kilpailijan joukosta pääsyä noinkin lähelle kärkeä voidaan pitää erittäin merkittävänä suorituksena. Miehen mietteet ovat kuitenkin kaksijakoiset.

– Joo no se on ihan ok tulos, koska tällä hetkellä kartingin taso maailmalla on aika kova. KZ-luokassa on kaikki täysammattilaisia ja kuskit kisaa ihan päätyökseen, Puhakka toteaa.

Parempaankin olisi kuitenkin ollut mahdollisuudet, sillä suomalaisen vauhti ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa riitti kolmanneksi nopeimpaan aikaan. Aika-ajot menivät kuitenkin täysin penkin alle.

KZ2-luokan MM-sarjassa on erittäin kova taso, kun kaikki kuljettajat kilpailevat ammatikseen. Kuva: Kartcrg.com

KZ2-luokan MM-sarjassa on erittäin kova taso, kun kaikki kuljettajat kilpailevat ammatikseen.
Kuva: Kartcrg.com

– Tietysti jäi vähän harmittamaan, että aika-ajo meni niin pieleen. Siellä oli hitaampia rata täynnä ja mun piti väistellä heitä. En saanut lopulta yhtään puhdasta kierrosta tehtyä. Olisin pitänyt mennä radalle kaksi kierrosta aiemmin, mutta se me munittiin ja sitä myöten tuli sitten vaikeampi viikonloppu.

Itse kilpailussa Puhakka teki kuitenkin upean nousun takarivistä.

– Taisin olla vähän yli kisan puoliväliin asti nopein kuski radalla, vauhti oli kohdalla. Olisi ehkä pystynyt parempaan, jos olisin saanut lähteä edempää, mutta se on aina jossittelua.

Vuoden 2016 KZ-luokan MM-kilpailun voittoon Ruotsissa ajoi Puhakan tallikaveri Italian Paolo De Conto, toiseksi sijoittui Ranskan Anthony Abbasse ja kolmanneksi Italian Marco Ardigo. Suomen Jan Kuovi otti sijan 23 ja Henri Kokko 30.

MM-kilpailuun osallistui yhteensä 33 kuljettajaa. Kuva: Kartcrg.com

MM-kilpailuun osallistui yhteensä 33 kuljettajaa. Kuva: Kartcrg.com

3-vuotiaana kartingharrastuksen aloittaneen Puhakan ura on ollut hyvin nousujohteinen. Vuonna 2005, ollessaan 16-vuotias, hän voitti kaikkien aikojen nuorimpana Suomen Mestaruudet sekä Formula A että ICA -luokissa. Tällä hetkellä miehellä on yhteensä neljä Suomen mestaruutta ja Italian Openin voitto sekä yksittäisiä kansainvälisten kisojen podiumsijoituksia.

– Nyt on vielä jäljellä yksi tai kaksi kansainvälistä kisaa. Ensi kaudella mun pitäisi jatkaa samassa luokassa, mutta mitään ei ole vielä lyöty lukkoon, Puhakka toteaa tulevaisuuden suunnitelmistaan.

MM-kilpailun tulokset

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting