Rata-ajo 24.10.2019

Puhakka ja Eskelinen taistelivat Lamborghini Super Trofeon maanosiensa finaaleissa upeat lähtöpaikat

Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen hakevat todellista menestystä. Kuva: Jani Kekoni.

Espanjan Jerezin kilparadalla aurinkoisessa kesäsäässä ajetuissa Lamborghini Super Trofeo Euroopan, Aasian ja Amerikan mestaruussarjojen päätösosakilpailujen aika-ajoissa hallitsevat Aasian mestaruussarjan suomalaismestarit, kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen onnistuivat maanosiensa mestaruussarjojen aika-ajoissa lähes täydellisesti ja sen myötä starttaavat perjantaina ajettaviin finaaleihin erinoamisista lähtökohdista.

Juuso Puhakka täräytti jälleen Aasian mestaruussarjan PRO-luokan kärkisijan ja Eskelinen Euroopa nmestaruussarjan AM-luokan kolmosruudun. Lisäksi, kun Puhakan japanilainen tiimikaveri Takashi Kasai upeasti omassa aika-ajossaan syöksyi PRO-luokan kakkosruutuun ja Eskelisen brittiläinen tiimikaveri Jake Rattenbury sipaisi omassa aika-ajossaan AM-luokan ykkössijan, niin suomalaisittain katsottuna perjantaista on odotettavissa kutkuttavan jännittävä päivä.

PRO-luokan tähtikuljettaja Juuso Puhakalle tarjolla on uran toinen peräkkäinen Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestaruus. Koko kuluneen kilpailukauden ajan kirkkonummelainen on ajanut valtavien paineiden alla – ja onnistunut muun muassa kellottamaan Japanin Suzukan kilparadalle uuden kierrosennätyksen. Flying Finn A -maajoukkueurheilija tietää, että vaikka sarjan hopeamitali on jo varmistunut, niin se ei menestystä janoavalle suomalaiskuljettajalle riitä, kun tarjottimella kimaltelee kultaista jalometalia.

– Kieltämättä paineet ovat kovat, kun kahden pisteen sarjajohto on pakottanut meidät jokainen hetki venymään parhaimpaamme. Kuitenkin kun aika-ajoista saavutimme tavoitteemme eli yhden bonuspisteen, niin näin edelleenkin sarjajohtajina tulemme huomisiin kilpailuihin starttaamaan. Erityisen iloinen olen siitä, että niin näitä kilpailuja edeltäneissä harjoituksissa kuin nyt ajetuissa aika-ajoissa tiimikaverini Takashi Kasai on myös pystynyt vastaamaan muiden kärkikuljettajien vauhtiin. Näin erittäin toiveikkaina tulemme perjantaina Aasian mestaruussarjan kahteen päätösosakilpailuun suuntamaan, kun tiedämme, että yksi Aasian PRO-luokan voitto ja yksi kakkossija riittäisivät mestaruuustittelin saavuttamiseen, Puhakka kertoo.

Puhakan vuoden takainen tiimikaveri ja toinen Aasian ratasarjan suomalaismestari Mikko Eskelinen venyi myös makoisaan sijoitukseen, kun hän kiersi Jerezin 4,5 kilometrin kilparadan AM-luokan kolmanneksi nopeinta vauhtia. Lisäksi, kun tiimikaveri Jake Rattenbury onnistui omassa aika-ajossaan nappaamaan paalupaikan eli yhden bonuspisteen, tulevat he ajamaan EM-hopeamitalista, joka on nyt kahdeksan mestaruuspisteen päässä, kun perjantaina jaossa on pitkän kilpailukauden viimeiset 30 pistettä. Eskelinen kamppailee uransa toisesta EM-mitalista.

– Jake ajoi jälleen upeasti, kun hän herkutteli meille bonuspisteen, joka samalla sinetöi vähintään EM-sarjan pronssimitalin. Kuitenkaan koska mestaruuteen meillä ei ole mahdollisuuksia, niin perjantai on meille vain harjoitusta lauantaina ja sunnuntaina ajettaviin MM-kilpailuihin, joissa meitä kiinnostaa vain ja ainoastaan AM-luokan maailmanmestaruus. Tottakai täysillä lähdetään perjantaina kilpailemaan, mutta silti ilman suurempia riskejä tulemme ajamaan, koska auton pitää olla täysin ehjä ja iskussa, kun lauantaina MM-kilpailujen aika-ajot käynnistyvät, Eskelinen pohtii.

Mikko Eskelinen taistelee mahdollisimman kirkkaasta EM-mitalista sekä maailmanmestaruudesta. Kuva: Jani Kekoni.

Lamborghini Super Trofeo Aasian ja Amerikan mestaruussarjojen kaksi päätösosakilpailua ajetaan perjantaina Suomen aikaa kello 11 ja kello 16.05. Vastaavasti Euroopan finaalikilpailut kurvaillaan kello 12.50 ja kello 18.00. Kaikko neljä lähtöä ovat nähtävissä Live-Stream-lähetyksinä Lamborghini Squadra Corsen YouTube kanavalla osoitteessa.

Teksti: Jani Kekoni / Mikko Eskelisen ja Juuso Puhakan tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo