Rata-ajo 20.09.2018

Puhakka ja Eskelinen määrätietoisina Shanghain F1-radalle “Kultaan huikeat mahdollisuudet”

Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan viides osakilpailuviikonloppu ajetaan nyt tulevana viikonloppuna Shanghain F1-radalla. Kuva: Jani Kekoni

Neljän ajetun osakilpailuviikonlopun jälkeen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan ainoat suomalaiskuljettajat, kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ovat sarjatilanteessa vain kaksi mestaruuspistettä kilpailevan tiimin taiwanilaista Evan Cheniä ja hänen japanilaista tiimikaveria Akihiro Asaita perässä.

Nyt tulevana viikonloppuna saksalaisen Leipert Motorsport -tiimin 620 hevosvoimaisella Lamborhgini Huracan Super Trofeo EVO -autolla kilpaileva kaksikko aikoo kääntää tilanteen toisinpäin ja siten lähteä sarjajohtajina marraskuussa Italian Vallelungan radalla ajettaviin sarjan päätösosakilpailuhin.

Sinivalkoisilla moottoriurheilijoilla valmistautuminen on mennyt suunnitelmien mukaan; Juuso Puhakka kävi jälleen voittamassa Kiinan Zhuhaissa ajetun Pan Delta Super Racing -sarjan viimeisen osakilpailun ja Mikko Eskelinen on totuttautunut Shanghain kuumiin ja kosteisiin olosuhteisiin Espanjan Malagassa. Kummatkin kuljettajat puhisevat menohaluja ja tietävät, että nyt haetaan askelmerkit mestaruustitteliin.

– Kaksi mestaruuspistettä olemme sarjajohtajia perässä ja 24 pistettä kolmantena olevia edellä. Näin ollen hopeasija on erinomainen saavutus, mutta kultaankin meillä on huikeat mahdollisuudet, joten kaikkemme tullaan tekemään, että tuo tavoite täyttyy. Tiedämme, että kuummassakin 50 minuutin mittaisessa osakilpailussa puhdas ja murheeton ajo tullaan palkitsemaan repullisella mestaruuspisteitä, joten siitä lähdetään, että palkintokorokesijoitukset ovat jälleen minimitavoitteemme. En kyllä pahisi yhtään pahaksi, mikäli sieltä kaksi voittoa kävisimme nappaamassa, Eskelinen kertoo.

– Kuluvalla kilpailukaudella olemme Mikon kanssa saavuttaneet kolme voittoa, kaksi kakkossijaa ja yhden pronssisijan. Lisäksi olen kolme voittoa käynyt ajamassa Pan Delta Super Racingin sarjassa, joten prosentuaalisesti olemme erinomaisesti tavoitteitamme täyttäneet. Siltikin nöyrällä, mutta luottavaisella asenteella lähdemme töitä tekemään ja taistelemaan teknisesti erittäin haastavalla, 5,4 kilometrin mittaisella Shanghain F1-radalla, Puhakka jatkaa.

Fujin osakilpailun TV-lähetys C More kanavilla

Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan Shanghain osakilpailun aika-ajot ajetaan lauantaina Suomen aikaa klo 5.20. Ensimmäinen osakilpailu käynnistyy myöskin lauantaina Suomen aikaa klo 9.10. Shanghain toinen ja kilpailukauden kymmenes osakilpailu ajetaan sunnuntaina Suomen aikaa klo 6.40. Kumpiakin osakilpailuja voi seurata internetin välityksellä live-stream lähetyksinä Lamborghini Super Trofeon YouTube-kanavalta.

Edellisen eli Fujin osakilpailun TV-koostelähetys C More TV-kanavilta:
– 20.09.2018 klo 18.30 – C More Max
– 22.09.2018 klo 01.20 – C More Sport 2
– 22.09.2018 klo 12.00 – C More Max
– 24.09.2018 klo 22:25 – C More Sport 1
– 28.09.2018 klo 01:00 – C More Sport 1

Lisäksi C More TV-kanavilla aikaisemmin näytetyt suomenkieliset koostelähetykset katsottavissa Mikko Eskelisen kotisivuilta osoitteesta: www.mikkoeskelinen.com.

Lamborghini Super Trofeo Asia 2018 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne: 8/12 osakilpailua, PRO-AM-luokka: Top-4:
1. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), 96 pistettä
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Juuso Puhakka (FIN), 94 pistettä
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 70 pistettä
4. Prabakaran Kumar (IND), 64 pistettä

Teksti: Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo