Snowcross 11.02.2020

Pro Lite -luokkaa johtava Lammi kotikilpailuunsa snowcrossin SM-sarjassa

Miika Lammi nousi Pro Lite -luokan kärkipaikalle edellisen SM-viikonlopun lauantaina. Kuva: Emilia Hakomäki

Polar Cross Moottorikerhon Miika Lammi lähtee Pro Lite -luokan kärkipaikalta kotikilpailuunsa, kun snowcrossin SM-sarjan neljäs ja viides osakilpailu ajetaan Tornion raviradalla lauantaina ja sunnuntaina. Koko kilpailussa rikotaan jälleen osallistujaennätys.

Snowcrossin SM-sarjan kolmas kilpailuviikonloppu järjestetään Torniossa Laivakankaan raviradalla lauantaina ja sunnuntaina 15.-16. helmikuuta. Raviradan katsomorakennus ravintolapalveluineen tarjoaa erinomaisen näkymän koko rata-alueelle ja loistava sijainti Kemin ja Tornion välissä mitä parhaimmat puitteet snowcrossin superviikonlopulle.

Isäntäseura Polar Cross Moottorikerhoa edustava Miika Lammi johtaa Pro Lite -luokan SM-sarjaa, kun takana on kolme osakilpailua. Kemiläinen voitti reilu viikko sitten lauantain osakilpailun Kemijärvellä, vaikka hän starttasi finaaliin takarivistä. Sunnuntainen osakilpailu oli tuskien taival, sillä Lammilta lähti olkapää pois paikoiltaan ylipitkän hypyn seurauksena. Hän sai kuitenkin olkapään itse paikoilleen ja ajoi maaliin seitsemäntenä.

– Lähden kotikisaan hyvillä mielin, vaikka ne ovat ”ruukanneet” mennä miten sattuu. Viime vuonna johdin SM-sarjaa luokassa Junior 14-16 ennen kotikisaa, mutta kisa meni kaatuillessa. Toivottavasti tänä vuonna pysyn pystyssä ja saan pidettyä olkapään paikoillaan. Kyllähän se SM-kulta mielessä ajan ja mikään muu sijoitus ei viikonloppuna kelpaa kuin voitto, Lammi painottaa.

Aleksi Rehu on Pro Liten SM-sarjassa toisena ja Norjan Emil Mikalsen kolmantena.

Snowcrossin pääluokassa, eli Prossa Suomen mestaruussarjan piikkipaikka on Team Keskiahon Joonas Keskiahon hallussa. Team Loukko.comin Mikko Osmo on toisena ennen Jarno Hietalahtea.

Viikonlopun kaikkiin luokkiin on jo ilmoittautunut yhteensä huikeat 215 kuljettajaa, kun jälki-ilmoittautuminen päättyy vasta tiistai-iltana. Osallistujamäärä on Suomen ennätys ja samalla omaa luokkaansa koko Pohjoismaissa. Kyseessä on myös Euroopan suurin snowcross-kilpailu osallistujamäärällä mitattuna.

Pääpäivä lauantaina

Lauantai on Tornion viikonlopun pääpäivä, ja paikalle kannattaa saapua viimeistään kello 16:00-17:00 aikoihin pimeän laskeutuessa. Ilta tarjoaa tiiviin kattauksen huikean jännittävää taistelua kolmessa SM-luokassa: Pro, Pro Lite ja Junior 14-16. Ensimmäiset alkuerät käynnistyvät kello 16:05 ja finaalit ovat vuorossa kello 19:00 alkaen.

Jo ennen SM-luokkia aamupäivällä ajetaan naisten ja veteraanien Suomen Cupin kolmas osakilpailu sekä Sportin ja harrasteen kansallinen koitos.

Sunnuntaina on vuorossa Pron ja Pro Liten viides SM-osakilpailu iltapäivällä. Ensimmäiset alkuerät käynnistyvät kello 15:15 ja finaalit ovat vuorossa kello 17:15 alkaen. Aamupäivällä puolestaan kilpaillaan Junior 11-14 -luokan Suomen Cupin kolmas osakilpailu sekä kansalliset kilpailut lasten luokissa Micro ja Mini.

Kilpailun järjestää Polar Cross Moottorikerho ry. Tapahtumakuulutuksesta vastaa kelkkakansan rakastama Jarkko Ylläsjärvi.

Tornion kilpailuun aikuisen yhden päivän pääsylipun hinta on 15 ja kahden päivän 20 euroa. Lauantaihin on myynnissä myös neljän henkilön VIP-paketteja hintaan 249,90 euroa. Ennakkoliput ovat ostettavissa Snowcrossin nettisivulta:
www.snowcross.fi/tornio

Pron, Pro Liten ja Junior 14-16:n finaalit ovat seurattavissa Ilta-Sanomien ISTV:ssä suorana lähetyksenä:
www.is.fi

Finaalit näkyvät myös Nelosen Ruutu.fi-palvelussa:
www.ruutu.fi/ohjelmat/snowcrossin-sm-sarja

Koko kilpailu (kaikki luokat) on katsottavissa suorana lähetyksenä aamun ensimmäisistä alkueristä lähtien viimeiseen finaalilähtöön saakka Snowcrossin nettisivulla:
www.snowcross.fi/livestream

Snowcross SM Tornio, 15.-16.2.2020

Laivakankaan Ravirata
Valtatie 961, 95440 Tornio
www.snowcross.fi/tornio
www.facebook.com/events/396942944556535

Kilpailunjärjestäjä
Polar Cross Moottorikerho ry
www.pcmk.fi

Alustava aikataulu
www.snowcross.fi/tornio

Live-tulokset
speedhive.mylaps.com/LiveTiming/teamlaine

Kisaradio (kilpailupaikalla)
89,1 MHz

SM-pistetilanteet
speedhive.mylaps.com/Organizations/157050/Championships

Live-lähetys
ISTV: www.is.fi
Ruutu.fi: www.ruutu.fi/ohjelmat/snowcrossin-sm-sarja
LiveSports: www.snowcross.fi/livestream

Lisätiedot
www.snowcross.fi
www.facebook.com/snowcross.fi
www.instagram.com/snowcross.fi

Teksti: Snowcross SM -tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross