Moottoriurheilutapahtumat 22.03.2016

Prinssi Rami Jaber Al Husseini ja kultainen Mercedes-Benz American Car Showssa

American Car Show’ssa nähdään Pääsiäisenä Hollywood-tyylistä kimallusta. Yleisö pääsee näkemään läheltä huhtikuun lopussa ensi-iltaan tulevan Fate-elokuvan sankariauton, kultaisen Mercedes-Benzin.

Paikalle saapuu myös yksi elokuvan tähdistä, prinssi Rami Jaber Al Husseini, joka elokuvassa pakenee pahiksia kultaisella Mersulla. Auto on yksi kolmesta kappaleesta maailmassa. Kaksi muuta ovat Tom Cruisella ja Dubain prinssillä.

Entinen Fast & Furious -elokuvien stunttikuski, prinssi Rami, oli tyytyväinen saadessaan kutsun tulla mukaan American Car Show’hun.

”Olen todella otettu kutsusta, sillä American Car Show on ehdoton klassikko, jonka kaikki täällä tuntevat. Autot ovat vieneet minua aina ympäri maailmaa ja sattumoisin juuri ralliauto toi minut vuosia sitten Suomeen. Havaitsin pian, ettei missään muualla maailmassa olla yhtä innokkaita, suorastaan hulluja, autojen, niiden laittamisen sekä kilpa-autoilun suhteen. Suomi on vakavasti sanottuna autohullujen ykkösmaa maailmassa. On kunnia-asia päästä esittelemään kultaista Mercedes-Benziä tälle yleisölle”, sanoo prinssi Rami.

Prinssi Rami ja kultainen Mersu.

Prinssi Rami ja kultainen Mersu.

Toimintapainotteisen Fate-draamaelokuvan filmaukset tarjosivat Oulun talvisilla kaduilla 13.-14. helmikuuta yleisölle näyttäviä takaa-ajoja, ammuskelua ja räjähdyksiä. Kuvauksia tähdittivät Prinssi Rami, Amaury Nolasco ja Robert Knepper.
Kuvaukset jatkuivat muutamaa päivää myöhemmin Los Angelesissa ja mukaan liittyi lukuisista TV-sarjoista tuttu Rockmond Dunbar. Näyttelijöillä on yhteistä taustaa joko Pako-sarjasta (Prison Break) tai Fast & Furious -elokuvista, tai molemmista.

Fate-elokuvassa esiintyy lähes pääroolissa ja sankariautona S-sarjan kultainen Mercedes-Benz. Vaikka elokuva on pohjimmiltaan vakavaa draamaa, se sisältää runsaasti kuminkäryisiä takaa-ajokohtauksia.

”Hommasin auton muistaakseni vuonna 2007 ja ajoin sillä noin vuoden verran. Sen jälkeen sille löytyi paikka sisältä talostani. Meillä on tapana kerätä autoja ja erityisen kauniit yksilöt pääsevät sisälle. Ne ovat kuin taide-esineitä, joita on mukava katsella. Kun aloin kehitellä ajatusta elokuvan tekemisestä, pohdin, että tällä autolla saattaisi olla potentiaalia sankariautoksi, sillä se oli kaikkien mielestä todella kaunis, jopa valkoisena. Niinpä päätin viedä sen Saksaan laitettavaksi ja kunnostettavaksi”, muistelee prinssi Rami.

Elokuvan ensi-ilta on huhtikuun lopussa sekä Oulussa että Las Vegasissa. Ensi-iltojen jälkeen ovat vuorossa filmifestivaalit, teatterilevitys ympäri maailman ja lopuksi StarClub Ltd:n sosiaalisen median alustan kautta mittava online-jakelu, joka tulee tavoittamaan satoja miljoonia ihmisiä.

”Toin auton viimein Suomeen, valkoisena. Se herätti paljon mielenkiintoa ja huomiota, mikä sai minut pohtimaan, kuinka paljon se saisikaan huomiota, jos se olisi kultainen. Lopun taidattekin jo tietää, mutta sitä ette vielä tienneet, että auto tulee jäämään Suomeen ja vaihtamaan Suomen rekisterikilpiin. Ihmiset pitävät siitä ja sen koti on nyt täällä”, päättää prinssi Rami.

FATE – behind the scenes in Oulu

FHRA AUCTION – HARRASTEAJONEUVOHUUTOKAUPPA

FHRA Auction -harrasteajoneuvohuutokauppa järjestettiin American Car Show -tapahtuman yhteydessä viime vuonna ensimmäistä kertaa.

Huutokaupassa on myytävänä heti ajoon tarkoitettuja ajoneuvoja, museorekisteröityjä kulkupelejä ja osin vielä projektiasteella olevia harrasteajoneuvoja.

Huutokauppapäivä on maanantai 28.3., mutta kaikki ajoneuvot ovat nähtävinä Messukeskuksessa koko näyttelyn ajan.

Etukäteen niihin voi tutustua nettisivuilla.

ESIMERKKEJÄ AUCTIONIN AUTO- JA PRÄTKÄTARJONNASTA: RITARI ÄSSÄN KITT-REPLIKASTA ROLLS-ROYCEEN JA HARLIKAAN

Pontiac Trans Am GTA vm. 1989 – KITT REPLICA

Peterbilt 359 Coventional vm. 1981

Rolls-Royce Silver Spur vm. 1984

Harley Davidson FXSTC Standart vm. 1998

 

AMERICAN CAR SHOW 2016 – MASSIIVINEN MOOTTORITAPAHTUMA  – PÄÄSIÄISENÄ MESSUKESKUKSESSA
Original AMERICAN CAR SHOW by Finnish Hot Rod Association + MC HEAVEN + TUNING CAR SHOW + FHRA AUCTION + MOTORSPORT 2016
Messukeskus, Helsinki
Pääsiäisenä, pe 25.3.- ma 28.3.2016
http://www.fhra.fi/
http://www.fhra.fi/american-car-show/
American Car Show + MC Heaven & Tuning Car Show & FHRA Auction ja nyt uutuutena mukaan tuleva MotorSport 2016 -näyttely tarjoavat yleisölle ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua ehtymättömään suomalaiseen harrasteajoneuvomaailmaan ja auto- sekä mp-alan viimeisimpiin uutuuksiin moottoriurheilua unohtamatta. Kyseessä on Pohjois-Euroopan suurin, koko perheelle tarkoitettu harraste- ja moottoriajoneuvotapahtuma.

LIPUT & AIKATAULU
Perjantai 25.3. kello 12.00 – 18.00
Lauantai 26.3. ja sunnuntai 27.3. kello 10.00 – 18.00
Maanantai 28.3. kello 10.00 – 16.00
Päivälippu, 16-vuotiaasta lähtien 28€
Päivälippu, 7-15-vuotiaat 18€
Kokoaikaranneke 38€
Lapset alle 7v ilmaiseksi.
Tiketti
Teksti ja kuvat: American Car Show Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta