Drifting 04.09.2017

Pöytälaaksosta driftingin Euroopan mestari

Juha Pöytälaakso vauhdissa. Kuva: AKK/Pertti Kangasniemi

Juha Pöytälaakso kruunattiin driftingin Euroopan mestariksi sunnuntaina Unkarissa ajetussa kauden finaalissa.

Driftingin EM-sarjan kauden kuudes osakilpailu ajettiin viikonloppuna Unkarin Hungaroringillä. Finaaliin lähdettiin suomalaisittain hienoista asetelmista, kun Seinäjoen Juha Pöytälaakson nimi koristi tuloslistan ykköspaikkaa selkeällä piste-erolla. Mies oli haalinut parhaimman pistepotin edellisestä Saksan osakilpailusta ja oli ollut toiseksi paras Ruotsin osakilpailussa.

Finaalista muodostui kuitenkin huippujännittävä, sillä Pöytälaakson jäi kärkikamppailuiden ulkopuolelle ja voittoon ajoi lopulta Liettuan Andrius Vasiliauskas ennen Norjan Fredrik Oksnevadia ja Irlannin Nigel Colferia.

– Itse kisa ei mennyt aivan putkeen, ei nyt voi sanoa että meni penkin alle, kun lajittelussa oltiin kuitenkin neljänsiä, mutta sitten top-kasissa tiputtiin. Se jäi kyllä kaivelemaan, kun oli vimeinen kisa, mutta siinä oli vähän liikaa yli yrittämistä, Pöytälaakso toteaa.

Lopulta suomalainen kirkasti viime vuoden EM-hopeansa kullaksi vain kuuden pisteen erolla toiseksi jääneeseen Vasiliauskasiin. Oksnevad kuittasi MM-pronssia.

– Mestaruus tuli pienenä yllätyksenä. Kun tipuin top-kasissa ja Oksnevadia ja Vasiliauskas oli sarjapisteissä ihan mun perässä, niin olin varma, että nyt jäätiin toiseksi tai kolmanneksi. Mutta lopulta näköjään kuusi pistettä jäi eroa ja se riitti mestaruuteen. Kyllähän se nyt hyvältä maistuu, kun on tässä sen verran painettu sarjan ja lajin eteen.

Seinäjokelainen kisasi ensimmäisen täyden kauden EM-tasolla vasta viime vuonna. Kaudella 2015 hän kävi osallistumassa muutamaan kilpailuun, joten menestys on tullut erittäin nopeasti.

Pöytälaakso on jo driftingin lähes varma tämän vuoden Suomen mestari. Hänen pitää ajaa vain lajitteluajo kauden finaalissa, jolloin hänet kruunataan kauden 2017 tuplamestariksi.

– Sarjakärjessä ollaan reilusti, mutta kyllähän sinne finaaliin pitää mennä. Ikinähän ei tiedä mitä tapahtuu, voi auto hajota tai sortua virheisiin, mutta kunhan lajitteluajoissa pärjää suht hyvin, niin sitten on Suomen mestaruuskin plakkarissa.

Lisätietoa EM-sarjasta: www.drift-gp.com

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Juha Pöytälaakso drifting-valtias Lapualla – seuraavaksi taisteluun EM-kullasta

Tuhatpäinen yleisö seurasi Tampereen osakilpailua – Pöytälaakso vahvistaa johtoaan sarjassa

 

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drifting