Karting 31.08.2017

Powerparkilla pärisee sunnuntaina – Vuorossa kartingin MSC Season Finals

Kuva: Albin Lakkapää

Xon Sport Club ry järjestää jo legendaariseen maineeseen kartingpiireissä kohonneen kaikille Suomen R120-harrastajille suunnatun MSC Season Finals -kilpailun Powerparkin kartingradalla sunnuntaina 3.9.

Nyt jo kymmenettä kertaa järjestettävä tapahtuma on sikäli R120-kilpailuna erikoinen ja omanlaisensa, että sen on oikeasti ollut alusta alkaen tarkoitus toimia eräänlaisena eri puolilla Suomea jopa keskenään hieman erilaisilla säännöilläkin ajettavien Raket120-aikuisharrastesarjojen kokoontumisajona ja kauden huipentumana, niin sanottuna Grande Finaalina. Tätä silmälläpitäen on tapahtuman tekniset säännötkin käyneet läpi tietynlaisen sääntösulattamon, joitakin eri sarjasääntöjen omia pikkudetaljeja on sorvailtu, muuteltu ja hyväksytty siten että kyseiseen kilpailuun on mahdollista osallistua myös kunkin sarjan omien sääntöjen mukaisilla laitteilla.

Myös kilpailupäivän formaatti on laadittu siten, että nyt rutistetaan osallistujilta tosissaankin ne kauden viimeiset mehut pihalle. Treenit, aika-ajot ja peräti yhdeksän kilpailuerää takaavat, että itse kullakin joutuu kunto koetukselle ja etenkin yhden miehen joukkueille tässä on melkoinen urakka suoritettavaksi. Päivä on jaettu tavallaan kolmeen osioon, alkuun ajetaan kolme erää tietyllä kierrosmäärällä, jonka jälkeen on pieni eväs- ja korjaustauko. Seuraava kolmen erän sessio ajetaan hieman suuremmilla kierrosmäärillä ja taas tauon jälkeen viimeiset kolme erää nyt jo melko suurilla kierrosmäärillä. Tahti on siis tapahtuman luonteen mukaisesti loppua kohden kiristyvä ja koko ajan päivän edetessä vaaditaan kuskeilta vain enemmän ja enemmän.

Kilpailuformaatti ja koko tapahtuma itsessään yhdistettynä lauantain treenipäivän päättäviin koko Powerpark-huvipuiston kesän päättöjuhliin on todettu  kilpailijoiden keskuudessa sikälikin hyväksi, että jälleen on etukäteen ilmoittautuneita autokuntia saapumassa viivalle yli 36 ja tiedossa tiukat kapinat.

Tapahtuma on saanut vuosien varrella satunnaista näkyvyyttä myös lehdistössä ja erilaisten autourheiluun keskittyneiden foorumien, palstojen ja blogien keskuudessa ja keskuteluissa sille on annettu jopa epävirallinen R120 MM-kilpailun tittelikin, jonka varmasti jokainen R120-harrastaja myös tunnustaa. Kyseessähän on kuitenkin loppupeleissä täysiverinen harrastesarja, jota sekä ajetaan että pyöritetään täysin harrastelijavoimin ilman minkäänlaisia kaupallisia intressejä tai sitoumuksia.

Tapahtuma alkaa sunnuntaina heti aamulla yhdeksältä ja jatkuu aina iltakuuteen asti. Tilaisuuteen, alueelle ja katsomoon on vapaa pääsy, tervetuloa kannustamaan ja näkemään lähteekö voittajan pokaali tällä kertaa päivän päätteeksi pohjoiseen vai etelään. Yhdeksästä aikaisemmasta Season Finals-kilpailusta on sen suurimman pystin onnistuneet voittamaan peräti kuusi kertaa pohjoisen Suomen nopeat edustajat, mutta tuleeko nyt se neljäs kerta, kun pysti jää etelään?

Linkki tapahtuman kotisivulle

Teksti ja kuvat:  Jartsa Kuisma / Xon Sport Club Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting