Pienoisautoilu 22.01.2020

Poutusta tuplamestari – Viikonlopun saalis kolme PM-mitalia

Jyri-Ville Pouttu kruunasi viikonloppunsa kahteen PM-kultaan ja yhteen -hopeaan. Kuva: Jyri-Ville Pouttu, tiedotus.

Viime viikonloppuna miteltiin pienoisautoilun ura-autojen Pohjoismaiden mestaruuksista Laihialla. Laihian perinteikäs rata tarjosi maailmanluokan puitteet pienoisautoilun nopeimpien luokkien kisanäyttämöksi.

Atte Hietalahti toimi kilpailun johtajana ja veti viikonlopun kisarupeaman läpi totuttuun tyyliin. Laihian Ura-Autokerholla on tällä hetkellä hyvä pöhinä päällä. Uusia harrastajia tulee kilpailutoimintaan mukaan, mikä on todella hyvä asia.

Pohjoismaiden mestaruus oli jaossa kolmessa luokassa: G27, OMO ja G7. Kilpailuihin osallistui Suomen lisäksi kilpailijoita Saksasta ja Ruotsista. Kilpailu toimi äärimmäisen hyvänä valmistavana kilpailuna maaliskuun puolivälissä käynnistyviin Euroopan mestaruuskilpailuihin, jotka kilpaillaan Laihian nopealla radalla.

Itse PM-kilpailu meni suomalaiskomennossa. Laihian Urheiluautoilijoiden Jyri-Ville Pouttu kuittasi nimiinsä lauantaina kaksi Pohjoismaiden mestaruutta voittaen ylivoimaisesti luokat G27 ja OMO.

Sunnuntaina ajetun G7-luokan kilpailun asetelmat tiedettiin jännitäviksi. Rata oli hyvässä ja nopeassa kunnossa, joten osattiin odottaa kovavauhtista finaalia.

Finaalin kärkisijat vaihtuivat tiuhaan. Lopussa voittajaksi varmalla suorituksella ajoi Espoon Jari Porttinen. Pouttu kruunasi viikonloppunsa kolmannella mitalilla ollen hopealla ja pronssille ajoi Saksan Bruhlista kisoihin tullut Peter Fröbel.

– Varmasti elämäni voitokkain viikonloppu! Tuntuu todella hyvältä! G27- ja OMO-luokkien mestaruudet tulivat reilulla marginaalilla, mikä tuntuu erityisen hyvältä. Olen onnistunut tekemään oikeita asioita auton suhteen ja löytänyt konseptin, joka sopii minulle tällä hetkellä parhaiten, Pouttu kuvaili.

– Auto on helppo ajaa ja tuntuma rataan on todella hyvä. Mikään ei tule ilmaiseksi. Auton kehittämiseen ja oikean kombinaation löytämiseen tarvitaan aina ulkopuolista apua. Renkaiden kumi hankitaan Yhdysvalloista, auton rungot Saksasta, moottorit Slovakiasta ja niin edelleen. Tästä on todella hyvä jatkaa kohti maaliskuun EM-kilpailuja.

Menestysauto kootaan tarkoin valikoiduista osista. Kuva: Jyri-Ville Pouttu, tiedotus.

Tulokset

G27
1. Jyri-Ville Pouttu, Laihian Urheiluautoilijat
2. Klaus Wickert, Saksa
3. Peter Fröbel, Saksa

OMO
1. Jyri-Ville Pouttu, Laihian Urheiluautoilijat
2. Jari Porttinen, Espoo
3. Juha Yli-Sipola, Iisalmi

G7
1. Jari Porttinen, Espoo
2. Jyri-Ville Pouttu, Laihian Urheiluautoilijat
3. Peter Fröbel, Saksa

Teksti: Jyri-Ville Pouttu, tiedote.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Pienoisautoilu