Ralli 11.02.2020

Porvoon Autopalvelu tiimien SM-kolmosena kahden osakilpailun jälkeen

Ville Hautamäki ja Mika Juntunen pääsivät Mikkelissä juhlimaan SM2-luokan kakkossijaa. Kuva: Porvoon Autopalvelun tiedotus.

Ralliautoilun SM-sarjan toinen osakilpailu ajettiin äärimmäisen vaikeissa olosuhteissa Mikkelissä. Hankalaksi kisan teki se, että suurin osa Etelä-Savon seudun lumipeitteestä saatiin kilpailun avauspäivänä perjantaina.

Järjestäjä ei ehtinyt enää aurata teitä kisan kynnyksellä ja vielä osin kisan aikanakin sataneesta lumesta. Niinpä pitkästä, yhdeksän erikoiskokeen kilpailusta tuli todellinen selviytymistaistelu. Tien pinnan liukkaus vaihteli valtavasti. Lisäksi myöhäinen talvi näkyi siinä, etteivät tiepohjat olleet kaikin paikoin kovin kestävässä kunnossa. 

Yksi olosuhteiden uhreista oli Porvoon autopalvelu -tiimin autokunta Sami Pajari – Marko Salminen. 18-vuotias ajajalupaus Pajari oli neljän ajetun erikoiskokeen jälkeen neljäntenä, ja erinomaisissa asemissa SM3-luokan jännittävässä sekuntitaistelussa. 

Viidennellä erikoiskokeella nuorukainen koki kuitenkin lajin nurjan puolen. 

– Urassa oli kivi, joka rikkoi oikean puolen eturenkaan. Yritimme ajaa erikoiskokeen maaliin tyhjällä renkaalla, mutta siitä irtosi pinta ja se alkoi tehdä jo niin paljon vahinkoa, että oli pysähdyttävä erikoiskokeelle vaihtamaan rengasta, Pajari kertaa. 

Ensin tyhjällä renkaalla ajo ja myöhemmin renkaanvaihto lumituiskussa toivat tilille reilun kolmen minuutin tappion. Luokassa, jossa ajetaan sekunnin kymmenyksistä, tuli luonnollisesti iso takapakki sijoitusten suhteen. Urakan jälkeen Pajari ja Salminen jatkoivat kisaa sijalla kymmenen. 

Kaksikko kirjautti vielä neljälle erikoiskokeelle erinomaiset ajat, mutta kiri riitti vain sijalle seitsemän. 

Ville Hautamäki kartutti Porvoon autopalvelu -tiimin pistepussia SM2-luokan kakkossijalla. Luokan kärkikamppailu oli erinomaisen tiukkaa. Parhaimmillaan palkintokorokkeen paikoista kamppaili viisi kuljettajaa lähes tasapäin. Näin siitäkin huolimatta, että sarjan avauskisan Rovaniemellä voittanut Anssi Rytkönen pysäköi autonsa kannon päälle yli 11 minuutin ajaksi jo kisan toisella erikoiskokeella.

Hautamäki jätti hosumisen muille ja toi autoaan kokemuksen tuomalla viisaudella. Tosin alun näennäiselle kiireettömyydelle oli myös inhimillinen syy.

– Meillä jäi testit ajamatta Tunturin jälkeen. Autoon tehtiin pieniä muutoksia sillä ajatuksella, että sen kääntyvyys ja tarkkuus paranisivat, Hautamäki kuvaili. 

– Jostain syystä mentiin vika suuntaan. Toki ajat oli hyviä, mutta en oikein luottoa saanut autoon. Lisäksi se, että edellinen kisa meni miten meni, oli melkoiset paineet saada hyvä tulos. Se oli vaikea yhdistelmä, Hautamäki myönsi. 

– Kuitenkin kokonaisuutena se oli ihan ok reissu. Paransin ajoa kuin sika juoksuaan, joten lopputulokseen voi olla ihan tyytyväinen. Lisäksi olen iloinen siitä, että luokassa on nyt todella leveä kärki. Odotan jo Joensuun kisaa innolla, Hautamäki hymyili. 

Luokan voittoon ajoi espoolainen Jaro Kinnunen. 

Porvoon Autopalvelu saavutti samat sijoitukset kuin Rovaniemellä, joten kolmas sija kokonaispisteissä vankistui.

Teksti: Porvoon Autopalvelun tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli