Ralli 16.05.2017

Portugalin MM-rallissa tehdään suomalaista moottoriurheiluhistoriaa

Esapekka Lappi (oik.) ja Janne Ferm (vas.) pääsevät osallistumaan ensimmäiseen kilpailuunsa Toyotan ratissa Portugalissa. Tommi Mäkinen (kesk.) pitää Lappia yhtenä lahjakkaimmista nuorista lupauksista. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Tulevana viikonloppuna ajettavassa Portugalin MM-rallissa tullaan tekemään suomalaista historiaa, sillä Toyota Gazoo Racing -tallin testikuljettajana tähän asti toiminut Esapekka Lappi ajaa nyt uransa ensimmäisen MM-rallin sarjan kilpailun sen WRC-pääluokassa.

Lapin, hallitsevan WRC2-luokan maailmanmestarin tallikavereina on tuttu suomalaiskaksikko Jari-Matti Latvala ja Juho Hänninen. Toyotan kolmikon lisäksi suomalaisista Teemu Suninen ajaa WRC2-luokassa M-Sportin Ford Fiestalla R5 -autolla ja myös Max Vatanen kilpailee samassa luokassa niin ikään Ford Fiesta R5:lla.

MM-sarjan pistetilanne on viime vuosiin verrattuna jokseenkin tasainen. Hallitseva maailmanmestari, ranskalainen Sebastien Ogier on kärjessä 102 pisteellä ja Jari-Matti Latvala toinen 86 pisteellä. Heti Latvalan kannassa hiillostaa Belgian Thierry Neuville (84), joka on nyt kahden kilpailun voittoputkessa. Juho Hännisellä on tässä vaiheessa kautta MM-pisteitä 15 ja se oikeuttaa kymmenenteen sijaan sarjassa.

WRC2-luokassa Teemu Suninen on neljäntenä 36 pisteellä, mutta suomalainen onkin ajanut vain kaksi kilpailua, Ruotsin ja Ranskan MM-rallit, tällä kaudella. Luokkaa johtaa ruotsalainen Pontus Tidemand 75 pisteellä.

Portugalin sora sopinee suomalaisille hyvin ja nyt myöskään Argentiinan ja Meksikon kaltaisista korkeista ilmanaloista ei ole kenties autojen voimansiirrolle niin paljon harmia. Ralli on luonteeltaan kuitenkin rankka niin autoille kuin kuljettajille, joten missään nimessä mikään helppo “etelän loma” ei viikonloppu tule kenelläkään olemaan.

Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota GAZOO Racing

Jari-Matti Latvala, WRC, Toyota Yaris WRC #10, Toyota Gazoo Racing WRC

– Opin Argentiinasta sen, että kilpailun ensimmäinen päivä on erittäin tärkeä. Silloin sitä haluaa antaa todella kaikkensa ja yrittää olla viiden parhaan joukossa, jotta lauantaille saa hyvän lähtöpaikan. Tämä on tavoitteeni myös Portugalissa ja jos sää on huono perjantaina, niin se voi jopa auttaa minua, sillä lähden toisena reitille ja erikoiskokeiden kunto voi heiketä myöhemmin tuleville kuljettajille. Ennen rallia testasimme muun muassa iskunvaimentimia ja ajokorkeutta, jotta voimme tehdä parhaan suorituksen epätasaisissa olosuhteissa.

Juho Hänninen. Kuva: Toyota Gazoo Racing 

Juho Hänninen, WRC, Toyota Yaris WRC #11, Toyota Gazoo Racing WRC

– Tein ennakkotestit, kun sää oli vielä hyvä ja lämmin, joten pääsin kokeilemaan muutamia uusi juttuja jousituksen keskuslukituksen kanssa. Vaikka olenkin kilpaillut Portugalissa ennenkin, niin tämä on nyt ensimmäinen kerta minulle, kun erikoiskokeet ajetaan pohjoisemmassa kuin aikaisemmin. Reitti on hyvä, mutta paljon on myös opeteltavaa. Portugalissa on vähän samoja piirteitä kuin Argentiinan MM-rallissa, mutta ei kuitenkaan ihan niin raju ralli. Uskon kuitenkin, että Argentiinasta saaduilla kokemuksilla on siellä hyötyä. Toisella ajokerralla erikoiskokeet voivat olla aika hankalia, joten silloin pitää olla varovainen.

Lähde: Toyota Gazoo Racing

Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Esapekka Lappi, WRC, Toyota Yaris WRC #12, Toyota Gazoo Racing

– Olen päässyt testaamaan autoa ennen Portugalin MM-rallia, joten minulla on hyvä näkemys tulevaisuuden kehityssuunnista. On kuitenkin muistettava, että testiolosuhteet eivät välttämättä vastaa niitä olosuhteita, joita meille tulee itse kisassa vastaan. Olen tietysti erittäin innoissani päästessäni ajamaan urani ensimmäisen rallin Yaris WRC -autolla. Tätä tilaisuutta olen odottanut koko elämäni. Tässä pitää kuitenkin muistaa, että tämä on tärkeää tiimille ja tehtäväni on kerätä mahdollisimman paljon tietoa heille, jotta autoa voidaan kehittää eteenpäin. Kilpailun tärkein tavoite on päästä maaliin, mikä ei missään nimessä ole helppoa niin haastavassa kisassa kuin Portugalin MM-rallissa. Oman kokemukseni vuoksi on myös tärkeää, että pääsisin ajamaan kaikki erikoiskokeet, joten lähdemme kilpailuun rauhallisella ja keskittyneellä lähestymistavalla.

Teemu Suninen Kuva: McKlein

Teemu Suninen, WRC2, Ford FIesta R5 #34, M-sport World Rally Team

– Viimeksi olen ajanut Korsikalla kilpaa huhtikuun alussa, joten hieman ajotaukoa on ollut tässä välissä. Ennen rallia olen kuitenkin päässyt testaamaan, joten tuntumaa on taas kyllä saatu haettua ja autoon hyvät säädöt. Nyt on edessä sitten ensimmäinen soraralli tällä Ford Fiesta R5 -autolla. Tykkään Portugalin teistä, mutta esiin nousevat kivet tekevät oman haasteensa ja tien kunto voi heiketä aika paljonkin. Pitää osata mennä kovaa, mutta myös pitää autosta huolta. Aina lähdetään tietysti voittamaan, mutta hampaat irvessä sitä ei tehdä.

 

Jari-Matti Latvala. Kuva: Red Bull Content Pool

Portugalin MM-ralli 2017: Maistuuko sora nyt suomalaisille?

Rallin MM-sarjassa ajetaan kauden kolmas soraralli, kun edessä on Portugalin osakilpailu. Rallin keskuspaikkana toimii maan pohjoisosassa Porton kaupungin lähellä sijaitseva Matosinhos. Kuljettajille on tarjolla jokseenkin pehmeitä teitä, joten rengasvalinnat ja pito-olosuhteet lienevä jälleen ratkaisevassa asemassa. Ylös kaivautuvat kivet ja urautuvat tiet laittavat tallit miettimään myös ajokorkeuden nostamista varsinkin toisia ajokertoja varten.

Ralli alkaa torstaina 18.5. yleisöerikoiskokeella Lousadan rallicross-radalla. Perjantaina ajetaan neljä erikoiskoetta kahteen kertaan ja EK-kilometrejä kertyy varsin runsaasti, yhteensä 148,32. Perjantai päättyy Bragan kaupungin kaduilla kahteen kertaan ajettavaan Braga Street Stage -erikoiskokeeseen, jonka ajokerroille tulee mittaa 3,8 kilometriä.

Lauantaina kuljettajia hemmotellaan rallin pisimmällä päivällä ja pitkillä erikoiskokeilla. Yhteensä kilometrejä kertyy 154,56, joista peräti 75,10 kilometriä kahteen kertaan ajettavasta, 37,55-kilometrisestä Amaranten erikoiskokeesta. Ei liene liitoiteltua todeta rallin ratkaisunpaikkojen löytyvän juuri lauantailta.

Klassinen Fafen erikoiskoe sekä aloittaa, että päättää Portugalin MM-rallin viimeisen ajopäivän sunnuntaina. Hypystään kuuluisan Fafen välissä ajetaan lisäksi Luilhasin ja Montimin erikoiskokeet. Fafe toimii samalla Power Stage -erikoiskokeena, jolta kuljettajien on mahdollista saada lisäpisteitä.

Suomalaisjuhlia Portugalissa on nähty useasti. Ensimmäistä suomalaisvoittoa Portugalissa on juhlittu vuonna 1970, kun Simo Lampinen ajoi rallin voittoon Lancia Vulva HF -ralliautolla. Markku Alén puolestaan ajoi rallin voittoon viisi kertaa ja Hannu Mikkola kolme kertaa 70- ja 80-luvuilla. Timo Salonen juhli voittoa 1985. Juha Kankkunen oli rallin nopein kahdesti 90-luvun puolivälissä ja Tommi Mäkinen niin ikään kahdesti, vuosina 1997 ja 2001. Viimeisintä suomalaisvoittoa Portugalissa on juhlittu Jari-Matti Latvalan toimesta vuonna 2015.

Kilpailun kotisivuille tästä.
Kilpailuun ilmoittautuneiden listaan tästä.
Kilpailun reittiaikatauluun tästä.

Erikoiskokeiden määrä: 19
Erikoiskoekilometrejä: 349,17 km
Kilpailun kokonaispituus: 1528,81 km

Liveseuranta ja ajankohtaiset uutiset rallin MM-sarjan kanavista

Ralliradio, reaaliaikaiset tulokset sekä sosiaalisen median ja WRC+ palvelun kautta runsaasti päivittäisiä ekstrasisältöjä – kaiken tämän ja paljon muuta löydät rallin MM-sarjan kanavista.

Wrc.com »
twitter.com »

facebook.com »
instagram.com »
youtube.com »

MM-rallit Suomen televisiossa Nelonen Prolta ja Ruutu+:sta

Portugalin MM-rallin lähetysajat »

 

MM-rallien kohokohdat maksutta Red Bullin netti-TV:stä
Katso Red Bull TV:n räätälöityjä kisalähetyksiä mobiilin, lap topin tai smart tv:n kautta.

Kauden tulevat lähetykset »

Neste Rallin kanavista ajankohtaista sisältöä läpi MM-kauden

nesterallyfinland.fi »
twitter.com »
facebook.com »
instagram.com »
youtube.com »
#RallyFinland

Teksti: Neste Ralli Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli