Ralli 22.05.2016

Portugalin MM-ralli oli Teemu Suniselle ohdakkeinen taival

Teemu Suninen starttasi sunnuntaille lauantain keskeytyksestä huolimatta ja nappasi kaksi pohja-aikaa.

Onnetar ei ollut Teemu Sunisen matkassa Portugalin MM-rallissa. Hienosti kautensa WRC2 -luokassa aloittanut Skoda-kuljettaja joutui keskeyttämään kahdesti, mutta näki maalin luokan sijalla 17.

Sunisen erikoiskoeajat riittivät viikonloppuna kolmen joukkoon, mitä voi pitää kelpo suorituksena nuorukaisen vähäisellä kokemuksella.

Tekniset ongelmat söivät parhaan puhdin menosta. Heti perjantain aluksi ralli jäi kesken Suniselta ja kartanlukija Mikko Markkulalta, kun auton tukivarsi katkesi. Vika olisi ollut korjattavissa, mutta tunkin hajottua suomalaisten oli pakko nostaa kädet pystyyn.

– Se oli perusajamista, hyvää sellaista. Ei helppoa ollut, mutta ajo tuli puhtaasti, ilman virheitä.
– Kilpailu meni pilalle teknisten vikojen takia. Muutoin olemme tyytyväisiä ralliin. Koetimme oppia ja kokemusta tulikin, vaikka ralli ei tuloksellisesti ollut hyvä.

Lauantai oli Suniselle suotuisampi. Rengasvalinnat aiheuttivat päänvaivaa, mutta vauhti oli siitä huolimatta vertailukelpoista kilpakumppaneihin.

– Lauantain keskeytys harmittaa. Viisi pohja-aikaa tuli ajettua, mutta EK15 pultti vain katosi raidetangosta suoralla tiellä ja menimme ojaan, kun pyörät sekosivat. Harmi, ettemme löytäneet pulttia. Tiimi olisi voinut analysoida asiaa tarkemmin.

Kisan päätöslenkillä kaikki toimi odotetusti, ja Suninen pääsi näyttämään osaamistaan. Lopputulos oli pettymys, jota kertyneet, kovavauhtiset kilometrit lievittivät sopivissa määrin.

Seuraava MM-ralli Sunisen ohjelmassa on 10. – 12.6. ajettava Sardinian osakilpailu.

Teksti Miika Wuorela
Kuva Timo Anis

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli