Rata-ajo 27.08.2018

Porschet kohtasivat Alastarolla – Rautiainen ja Haru GT3-voittoihin

Tommi Haru hallitsi Porsche Festivalin kakkoslähtöä. Ensimmäisessä voiton vei aikasakko. Kuva: Porsche GT3 Cup Challenge

Yksi kotimaisen rata-autoilun huippuviikonlopuista on Alastaron moottoriradalla järjestettävä Porsche Festival. Viikonlopun aikana Porscheja voi ihailla niin radalla, näyttelyssä kuin pysäköintipaikallakin. Tapahtuma näet houkuttelee paikalle satoja merkkiuskollisia harrastajia autoineen ja traktoreineen.

Mitään pönötystä tapahtuma ei silti ole, sillä jokainen halukas pääsee ulkoiluttamaan omaa Porscheaan Alastaron vaativalla radalla. Hyvää esimerkkiä ajolinjoista tarjoilevat Porsche GT3 Cup Challenge sekä PRCF Sport Cup. Festivaalin järjestää Porsche Racing Club Finland (PRCF).

Porsche GT3 Cup Challenge tarjosi radalla kaksi jännittävää starttia. Ensimmäisessä aika-ajon ykkönen, Tommi Haru piteli tahtipuikkoa, mutta Jim Rautiainen ei kärkimiestä päästänyt helpolla. Lopulta kisa ratkesi Rautiaisen eduksi, vaikka Haru leikkasi maalilinjan ensimmäisenä. Harulle tuomittiin aikasakko kisan tiimellyksessä sattuneesta reunaviivan ylityksestä.

Toisessa lähdössä ei Haru jättänyt mitään sattuman varaan. Hienon startin ottanut Oliver Tiirmaa painosti, mutta Haru piti paikkansa kärjessä maaliin saakka.

– Päätin keskittyä peilien tuijottamisen sijaan omaan ajooni ja tein aina tarpeen mukaan lisää eroa. En halunnut repiä turhaan, enkä toisaalta lähtenyt liikaa kyttäämään muiden tekemistä. Tiesin, että nopeilla osuuksilla olen riittävän nopea ja saan siinä eroa, joten ei haitannut, vaikka Oliver tuli hitaammissa paikoissa vähän lähemmäs, Haru kertasi.

Tiirmaa oli pelkkää hymyä kisan tauottua.

– Yritin kakkoslähdössä tulla jarrutuksiin mahdollisimman aggressiivisesti, mutta mutkien ulostulossa jäin aina Tommille. Sen verran autoissamme on eroa, että suorilla en pysynyt hänen vauhdissaan, Tiirmaa mietti.

Rautiainen oli kakkoslähdön kolmas.

– Tulin sen, minkä tällä vanhemmalla autolla pääsee. Enempään se ei tänään riittänyt. Mutta katsotaan nyt, jospa kaluston saisi piakkoin päivitettyä, Rautiainen virnisti.

Vanhemman sukupolven autolla ajoi myös Harri Toivonen. Pitkän linjan monitaituri oli starteissa neljäs ja viides. Aktiiviurallaan 1980- ja 90-luvuilla Le Mansissa, MM-ralleissa ja jopa F1-testeissä ajanut Toivonen nautti viikonlopusta.

– Oli hieno kokemus. Ja hieno auto, vaikka se tietysti olikin hieman kärkiautoja hitaampi. Keppivaihteet ja kaikki, kyllä sillä aika paljon antoi tasoitusta, mutta kivaa oli, Toivonen summasi.

– En ole rataa ajanut pitkiin aikoihin, joten oli radassa ja muissakin nikseissä taas aika paljon opettelemista. Mutta koko ajan sain sekunnin kymmenyksiä pois. On tämä vaan ihan erilaista kuin rallin ajaminen, Toivonen vertaili.

Porsche Festivalin kunniavieraana oli tuttuun tapaan BMW Xtreme. Merkkiluokka ajoi kolme siistiä, mutta tasaväkistä starttia. Niissä voittoihin ajoivat Juha Huhtala/Markus Grönthal kerran sekä ranskalainen Thomas Padovani kahdesti.

Teksti: Porsche GT3 Cup Challenge Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo