Rata-ajo 29.06.2017

Porsche-kuljettajat hakivat Auto 24 Ringille askelmerkkejä

Riian avauskisaa huhtikuun lopussa dominoinut Jussi Kuusiniemi haki monen muun Porsche-kuljettajan tavoin askelmerkkejä pääsuoran pään jarrutuspaikkaan torstain harjoituksissa. Kuva: Jari Kohonen

Viron kesäpääkaupunki, runsaan 40 000 asukkaan Pärnu isännöi alkavana viikonloppuna rata-autoilun Suomen, Viron ja Pohjois-Euroopan sarjoja. Suur Võidusõit on noin 150 kilpailijan suurtapahtuma, joka värittää myös turistikaupungin katukuvaa.

Vain muutaman kilometrin päässä Pärnun keskustassa sijaitseva Auto 24 Ring on nopea ja haastava rata. Porsche GT3 Cup Challengen kuljettajat ottivat siihen tuntumaa jo torstain vapaissa harjoituksissa.

Radan haastavuus tuli heti esille. Lähes jokainen kuljettaja koki pieniä pulssia kohottavia “momentteja” nopean pääsuoran päässä. Jarrutuksessa savuavat renkaat osoittivat, ettei ykköskaarteeseen taitto ole helppo.

– Periaatteessa paikka on ihan helppo, kunhan linja on oikea. Etupyörät pitää saada suoraan ennen jarrutusta. Ei se sen kummempaa ole. Mutta ei se silti tahdo onnistua, Tommi Haru pohti.

– Minäkin jarrutin yhdet renkaan kulmikkaiksi samassa paikassa, Daniel Skurnik nauroi.

Sääennusteet lupaavat perjantain aika-ajoon sadetta, lauantain kisalähdöt ajettaneen vaihtelevan pilvipoudan vallitessa. Tosin sateen mahdollisuuskin on olemassa.

Perjantaina Porsche GT3 Cup Challenge ajaa harjoitusten ohella aika-ajon klo 16.55 alkaen. Kisastartit ajetaan lauantaina klo 12.40 ja 17.30. Suur Võidusõit -tapahtuman avajaiset alkavat klo 11.30. Viron TV2 televisioi suorana tapahtuman avajaisista alkaen.

Tänä viikonloppuna Porsche GT3 Cup Challengessa on mukana 11 autoa, kun Viron kärkikaartiin lukeutuva Raimo Kulli, sekä muun muassa Britannian Porsche Carrera Cupia ajanut liettualainen Jonas Gelžinis, 29, kirittävät suomalaiskuljettajia.

Teksti: Jari Kohonen

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo