Speedway 24.09.2016

Porin Nopea Racing huikean trillerin jälkeen Suomenmestari 2016

Kuvassa tuoreet Suomenmestarit: vasemmalta Juha Hautamäki, Mika Loppi, Alexander Edberg ja joukkueenjohtaja Petteri Koivunen. Kuvasta puuttuu Joonas Kylmäkorpi.

Speedwayn SM-liiga huipentui tänään Porissa ajettuun päätösotteluun. Hyvinkään Sand Blowers lähti otteluun pisteen erolla kotiradalla ajaneeseen Nopea Racingiin. Lahden Haukoilla oli ohuen ohut sauma taistella mestaruudesta, mutta käytännössä joukkueen pronssi oli jo sinetöity. Varkauden Ankkureiden sijoitus liigassa oli varmistunut neljänneksi.

Heti alusta Sand Blowers ja Nopea Racing karkasivat taistelemaan ottelun voitosta ja mestaruudesta. Kaikki huipentui ottelun ja kauden viimeisiin eriin. Erässä 18. Ankkureiden Jesse Mustonen onnistui lyömään kiilaa Sand Blowersien rintamaan kukistamalla armottoman taistelun jälkeen Daniel Hendersonin ja viemällä hyvinkääläisiltä arvokkaan pisteen. Ja kun viimeisessä erässä Porin Juha Hautamäki ja Alexander Edberg ottivat puhtaan 5-1 voiton Lahden Haukkoja vastaan, tiesi se ottelun voittoa Porille kahden pisteen turvin ja se riitti mestaruuteen. Sarja – ja eräpisteet olivat Porin ja Hyvinkään välillä tasan, joten ero haettiin otteluvoitoista. Niitä porilaisilla oli enemmän, joten näin kultamitalit Poriin niukalla erolla. Hyvinkään Sand Blowersille hopeaa ja Haukat ajoivat sekä päätösottelussa että liigan loppusijoituksessa kolmanneksi. Ankkurit sijoittuivat sekä päätösottelussa että liigassa neljänneksi.

– Ihan huikee fiilis. En ois uskonut, että näin tiukalle menee. Ajattelin, että olisi ratkennut jo aiemmin suuntaan tai toiseen. Mutta hyvä näin, totesi Porin Nopean joukkueenjohtaja Petteri Koivunen onnellisena kultamitali kaulassaan.

– Kertakaikkiaan hieno joukkue. Joonas Kylmäkorpi oli kahdessa viimeisessä ottelussa tärkeä palanen mestaruudessa. Juha Hautamäki on aina kova ja tasainen. Alexander Edberg ja Mika Loppi taistelivat myös upeasti. Vaikka heti kaikki painajaiskuvat mieleen tulikin, kun Loppi kaatui avauserässä. Mutta nyt on huikee fiilis, päättää Koivunen.

Tulokset SM-liiga Pori 24.9.

1. Porin Nopea Racing 41: Joonas Kylmäkorpi 14, Juha Hautamäki 14, Alexander Edberg 8, Mika Loppi 5

2. Hyvinkään Sand Blowers 39: Timo Lahti 14, Jari Mäkinen 13, Daniel Henderson 7, Teemu Lahti 5

3. Lahden Haukat 20: Jiri Nieminen 8, Jooa Partanen 5, Niko Siltaniemi 4, Kauko Nieminen 3

4. Varkauden Ankkurit 14: Jesse Mustonen 7, Janne Nyman 3, Niklas Säyriö 2, Aki-Pekka Mustonen 2

SM-liigan loppupisteet:

1. Porin Nopea Racing 35

2. Hyvinkään Sand Blowers 35

3. Lahden Haukat 31

4. Varkauden Ankkurit 23

5. Seinäjoen Kotkat 16

 

Teksti ja kuva: Tomi Nevanperä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway