Speedway 08.08.2017

Pori kukisti täpärästi Ankkurit Speedwayn SM-liigassa

Nike Lunna oli Ankkurien paras pistemies Seinäjoella. Kuva: Lea Häyrinen

Speedwayn SM-liiga jatkui tänään tiistaina Seinäjoella, kun pisteistä lähtivät taistelemaan kotijoukkue Kotkat, Wasamat, Ankkurit ja Porin Nopea Racing.

Ottelu eteni tasaisena kilvanajona Ankkureiden ja Porin taistellessa voitosta. Kun kaikki 18 erää oli ajettu, oli Ankkurit ja Pori tasapisteissä 36-36 ja edessä oli uusintaerä voitosta. Siinä Porin Timo Lahti kukisti Ankkureiden Nike Lunnan ja voitto matkasi Satakuntaan.

Ankkureiden ykköstykki oli Nike Lunna, joka keräsi kuudesta erästä 15 pistettä. Flunssan kanssa taistellut Jesse Mustonen keräsi yhden starttivirheen rasittamana 8 pistettä. Kapteeni Tero Aarnio joutui toisessa erässään keskeyttämään teknisen vian vuoksi. Viisi erää toi Terolle 8 pistettä. Niklas Säyriö ajoi kolmesta erästä viisi pistettä.

– Tiukalle se meni. Kovaa kilvanajoa. Ottelut Poria vastaan on äärimmäisen tasaisia, eikä teknisiin vikoihin yksinkertaisesti ole varaa. Mitali oli kauteen lähdettäessä tavoitteena ja edelleen olemme kultataistelussa mukana, joten hyvin tämä on mennyt, toteaa joukkueenjohtaja Aake Mustonen.

– VRT:n ratalajit jatkuu vahvana. Lauantaina Jesse ajaa ainoana suomalaisena ruohoradan EM-finaalissa Saksassa ja Varkaudessa parisenkymmentä junioria ajaa jäsentenvälisessä. Että näin meillä, hymähtää Mustonen.

Tulokset:
1. Porin Nopea Racing 36+3
2. Ankkurit 36+2: Nike Lunna 15+2 (3,3,3,2,2,2+2), Jesse Mustonen 8 (1,3,3,1,T), Tero Aarnio 8 (2,R,2,1,3), Niklas Säyriö 5 (2,0,N,3)
3. Wasamat 20
4. Kotkat 16

SM-liiga jatkuu Porissa tulevana lauantaina. Ankkurit on silloin leopvuorossa. Ankkureiden osalta taistelu liigapisteistä jatkuu 16. päivä kuluvaa kuuta Nokialla.

Teksti Tomi Nevanperä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway