Rallisprint 24.01.2017

Polaria -Sprintin 0-autoa ajaa Ari Vihavainen – Kake Randelin kisaisännäksi

Ari Vihavainen ajaa Polaria -Sprintin 0-autoa. Kuva: Tarja Lipsanen

Polaria -Sprintin kisaisäntänä Kake Randelin, 0-autoa ajaa yksi rallin SM 1 -luokan kärkinimistä Ari Vihavainen.

Polaria -Sprinttiin ennakkoon ilmoittautuneiden kilpailijoiden määrä kipusi hieman yli viidenkymmenen, mukana on hyvin mielenkiintoisia nimiä ja naisten luokassa seitsemän kilpailijaa.

”Ilmoittautumisia jänniteltiin kyllä, aika monta autourheilutapahtumaa on samoihin aikoihin menossa alueella – mutta olemme kyllä aika tyytyväisiä saldoomme, ilmoittautuneiden listalla on hyvin kiinnostavia kuskeja. Eli tässä oikeasti nyt pätee se, että laatu korvaa määrää”, kilpailunjohtaja Matti Jukarainen summaa ja toteaa vielä: ”Naiskuskeja saatiin paikalle huimat seitsemän, mikä on mielestämme aivan loistavaa! On hienoa huomata, että autourheilu kiinnostaa naisiakin yhä enenevissä määrin. Ja meillähän on jälki-ilmoittautuminen paikan päällä myös mahdollista, joten kilpailijoiden määrä todennäköisesti vielä tästä kasvaa, mukaan mahtuu siis vielä vaikka naiskuskejakin lisää.”

Mäntyharjun Moottorikerhon puuhamies Jouni Häkkänen on tehnyt aktiivisesti työtä tapahtuman markkinoinnin eteen – niin aktiivisesti että 0-auton kuljettajaksi on saapumassa yksi Suomen huippukuljettajista, rallin SM 1 -luokan kärkinimi, mäntyharjulainen Ari Vihavainen.

”Arin kanssa asiasta on juteltu jo jonkin aikaa, ja kun varmistui että Ari ei ole Rovaniemelle Arctic Ralliin lähdössä, asia lyötiin lukkoon. Ja parempi meininkihän meillä täällä onkin kuin siellä”, Häkkänen virnuilee ja jatkaa: ”Tulossa on todella mielenkiintoinen kilpailupäivä, rata on aivan loistava, muista puitteista puhumattakaan.”

Mikkeliläinen kuljetusyrittäjä Sami Kivimäki, Subaru Impreza WRX Sti ja ohjaaja Kimmo Taivalantti (vas.), jonka kanssa Kivimäki on ilmoittautunut 2017 SM Vaakuna-Ralliin. Kuva: Tarja Lipsanen

Kilpailun niin sanotuksi isännäksi on myös saapumassa itsekin rallimieheksi tunnustautuva Mäntyharjun oma mies, Kake Randelin.

”Kake innostui asiasta heti kun se tuli puheeksi, ja saapuu paikalle oikein mielellään.”

Kilpailijaksi on ilmoittautunut myös mikkeliläinen kuljetusyrittäjä Sami Kivimäki, jonka edellinen kilpailu on vuoden 2001 Polaria Sprint Mäntyharjun kylän kupeessa olevalla järvellä.

”Kisa ajettiin lähes kolmenkymmenen asteen pakkasessa ja kalusto sekä miehet oli kovilla. Kisa meni mönkään toisella kierroksella moottoririkkoon, ensimmäisen kierroksen ajalla ei päästy pokaalin iskemään hammasta. Nyt otetaan revanssi”, mies kertoo ja jatkaa: ”Innolla odotan, että pääsen kokeilemaan muita vastaan ajoa, kun kuitenkin on 16 vuotta viime kerrasta ja satakunta kilometriä on testiä alla, omasta mielestä aika nopeasti on sellainen perusvauhti sieltä löytynyt ja nälkää olisi mennä kovempaakin, mutta otetaan nyt kuitenkin varman päälle. Auton (Subaru Impreza WRX Sti) kanssa ollaan kyllä sinut jo, mutta katsotaan. Omaksi iloksi ajetaan ja hauskaa sen pitää olla, tällä reseptillä lähden ajamaan!”

Mäntyharjun Moottorikerho ry ja Mikkelin Urheiluautoilijat ry toivottavat kaikki – niin talkoolaiset, kilpailijat kuin katsojatkin – lämpimästi tervetulleiksi paikanpäälle Mäntyharjun Ruotimolle sunnuntaina 29.1., ensimmäinen auto starttaa klo 11.00!

Lisätietoja löytyy muun muassa tapahtuman Facebook-sivulta.

Teksti: Minna Hänninen / Polaria -Sprint Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint