Enduro 04.03.2017

Pohjola ylivoimaiseen voittoon Jämsässä

Eemil Pohjola ajoi yleiskilpailun voittoon kauden toisessa enduron SM-osakilpailussa. Kuva: Noora Hyvärinen

Enduron aikuisten SM-sarjan kauden toinen osakilpailu kaasuteltiin tänään Jämsässä komeassa pakkaskelissä. Kytönen Motorsportin Eemil Pohjola hallitsi päivää suvereenisti ollen yleiskilpailun nopein yhtä lukuunottamatta kaikilla pätkillä.

Tiimin kuopus Roni Kytönen loisti myös tänään ja oli yleiskilpailun kolmas Husqvarnan TX 125 -pyörällään. Yleiskilpailun kolmospaikalla ja A1-luokan johdossa oli pitkään Lari Jukola, mutta kahdella viimeisellä pimeässä ajetulla erikoiskokeella Kytönen onnistui ohittamaan Jukolan ja nousemaan A1-luokan voittoon sekä samalla yleiskilpailun kolmanneksi. Antti Hellsten oli yleiskilpailun viides ja kärsi toisella kierroksella hieman kaatuilusta.

Kytönen hallitsi A1-luokkaa

Roni Kytönen ajoi hienon kilpailun tänään Lari Jukolan kanssa A1-luokan voitosta. Kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen Jukola oli tehnyt jo selvän eron Kytöseen, mutta kolmospätkän kanssa taistellut Kytönen onnistui viimeisellä kierroksella kuromaan Jukolan eron kiinni ja nousi lopulta vajaan puolen sekunnin erolla A1-luokan voittoon. Antti Hänninen oli kolmas, Henric Stigell neljäs ja Hugo Svärd viides.

– Päivä meni tosi hyvin ja ei voi olla kuin todella tyytyväinen suoritukseen, iloitsi Roni Kytönen.

A2-luokassa jälleen kaksoisvoitto Kytönen Motorsportille

Kytönen Motorsportin Eemil Pohjola ja Antti Hellsten ajoivat edellisviikonlopun tapaan kaksoisvoittoon A2-luokassa. Tällä kertaa Pohjola oli parempi ja piti Jämsän nopeilla pätkillä kovaa vauhtia voittaen luokan lopulta yli kahden minuutin erolla Hellsteniin. Markus Michelsson oli kolmas.

– Päivä meni hienosti nappiin vaikka yhdellä pätkällä kaaduin. Muuten pätkät sopi hyvin mulle, kun oli tuollaista nopeeta ja jouheeta. Mukava oli laskea menemään, kertasi tyytyväinen Pohjola päivän jälkeen.

Tarkkala A3-luokassa kolmas

A3-luokan kärkikolmikko oli sama kuin Riihimäellä, mutta tällä kertaa Henri Himmanen oli toinen ja Marko Tarkkala kolmas.

A1-luokka
1. Roni Kytönen
2. Lari Jukola +00:33
3. Antti Hänninen +00:38
4. Henric Stigell +00:38
5. Hugo Svärd +01:45

A2-luokka
1. Eemil Pohjola
2. Antti Hellsten +02:16
3. Markus Michelsson +02:53

A3-luokka
1. Aleksi Jukola
2. Henri Himmanen +02:37
3. Marko Tarkkala +02:52

Yleiskilpailu
1. Eemil Pohjola
2. Aleksi Jukola
3. Roni Kytönen

Kaikki tulokset.

Teksti: Kytönen Motorsport tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro