Enduro 23.09.2017

Pohjola viides Englannissa lauantaina

Eemil Pohjola oli Enduro Junior -luokassa lauantaina viides. Kuva: Jani Hovi

Englannin Hawkstone Parkissa kisattiin tänään kauden kolmastoista osakilpailu hieman erilaisella formaatilla, kun MM-sarja kokeili Sprint Enduro kilpailmuotoa.

Enduro 2 -luokka ajoi Enduro GP -luokan kanssa aluksi kuusi kertaa endurotestin ja tämän jälkeen kuusi kertaa crossitestin. Nuoret eli Enduro Junior ja Enduro Youth ajoivat taas ensin crossitestin ja sen jälkeen endurotestin. Sprint Endurossa ei myöskään ajeta siirtymiä ollenkaan vaan kuljettajat tulevat erikoiskokeilta suoraan huoltoon.

Enduro 2 -luokassa Henric Stigellin päivä alkoi tahmeasti, kun mies kaatui ensimmäisellä pätkällä ja heti kolmannella pätkällä uudestaan ollen kärkeä perässä jo puolitoista minuuttia. Loppupäivästä Stigell nakutti kuitenkin hyviä pätkäaikoja ja nousi lopulta tulosliuskan sijalle yhdeksän.

Enduro Junior- luokassa loukkaantumisen jälkeen paluun MM-areenoille tehnyt Eemil Pohjola ajoi vahvan suorituksen. Pohjola taisteli koko päivän palkintopallipaikasta ja oli ennen viimeistä pätkää vielä neljäntenä. Viimeisellä endurotestillä Husqvarna-kuljettaja kuitenkin teki ison virheen ja Davide Soreca pääsi ohi. Lopulta Pohjola oli Enduro Junior -luokassa päivän viides.

– Tämä paluuhan suju ihan kohtuullisesti. Crossitestillä taisin olla melkein, joka kerta kuudes. Endurotestillä tuli jo hyviä aikoja, mutta viimeisellä pätkällä möhlin aika paljon ja Soreca pääsi ohi, Pohjola kertasi päivän jälkeen.

Huomenna sunnuntaina Englannissa ajetaan jälleen hieman normaalista poikkeavalla formaatilla, kun vuorossa on kolmen tunnin Cross country kilpailu, missä ajetaan lauantain pätkiä yhdistellyllä reitillä.

Lauantain tulokset:

Enduro GP:

 1. Steve Holcombe
 2. Nathan Watson
 3. Christophe Charlier

Enduro Junior:

 1. Bradley Freeman
 2. Albin Elowson
 3. Matteo Cavallo
 4. Eemil Pohjola

Enduro2:

 1. Josep Garcia
 2. Eero Remes
 3. Jamie McCanney
 4. Henric Stigell

Enduro Youth:

 1. Ruy Barbosa
 2. Leo Le Quere
 3. Andrea Verona

Teksti: Kytönen Motorsport / tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro