Ralli 04.02.2016

Pohjola-Ralli Oulussa lauantaina 6.2.2016

Avaamme 2016 rallikautemme tulevana lauantaina Oulussa, jonka lähiympäristössä ajetaan Historic Rally Trophy – sarjan osakilpailu. Ralli on hyvin perinteikäs ja se järjestetäänkin Oululaisten toimesta jo 52. kerran.

Ralli on Historic Rally Trophy ja Historic nuottisarjan 2016 ensimmäinen osakilpailu. Kilpailuun ilmoittautui Historic luokkiin yhteensä 47 autoa. Kaikkiaan lisäluokkineen reitille starttaa Kiimingin ABC:ltä klo 12.30 alkaen 95 kilpailijaparia. Maaliin Break Sokos Hotel Edeniin ensimmäisiä kilpailijoita alkaa saapumaan klo 18.45 vaiheilla.

Reitin kokonaispituus on n. 260 km ja siitä neljän ajettavan erikoiskokeen yhteispituus on n. 61 km. Kisan aikana on yksi max. 45 minuutin pituinen huoltotauko Pudasjärven ABC:llä. Toivoa kovasti sopii, että seuraaviin osakilpailuihin osallistuisi enemmän Historic autoja kuin nyt on viivalla …

Starttaamme kartturini Hanna Valosen kanssa kisaan jo totutusti sarjasääntöjen määräämän luokkajärjestyksen mukaisesti Trophy luokkien viimeisenä numerolla 37. Huoltohommia meillä ovat mukana tekemässä alan ammattilaiset Mäkelän Kake ja Pehkosen Toni.

Tästä linkistä löytyy rallin osallistujalista.

Lokakuun lopun Espoon osakilpailun jälkeen on Opel Mantamme moottori Mäkelän Kaken toimesta purettu ja perushuollettu.
Samoin auton voimansiirto on käyty läpi. Moottorin sääti huollon jälkeen hyvään vireeseen ”Virittäjä-Harinen” eli Harisen Seppo vankalla kokemuksellaan.

Yhden kerran olemme käyneet autoa tämän talven lumilla kokeilemassa, ja samalla tavalla se tuntui menevän ja toimivan kuin ennenkin.

Viimeksi Espoon kisan jälkeen valittelin tuota hämäränäön voimakasta heikentymistä pimeällä ajaessa. Oli siis pakko tehdä asialle jotakin, ja kun uusia silmiä ei noin vaan saa, niin kiitos Örumin ja Hellan ”poikien”, Mantan keulalla ovat nyt tehokkaammat Hellan lisävalot. Näihin historic autoihin kun ei saa asentaa mitään Xenon- tai led valoja, niin pitää pitäytyä perinteisissä halogeneissa. Kaiken pitäisi nyt olla kunnossa tulevaan Oulun kisaan …

Tästä linkistä löytyy Historic Rally Trophyn sarjasäännöt 2016 ja kisan aikana Live Tulospalvelu täältä (Tenab) klikkaamalla yläpalkista ”TÄSTÄ ON LINE PALVELU RALLIIN”.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli