Enduro 24.09.2017

Pohjola neljäs ja Stigell seitsemäs Englannissa

Henric Stigell. Kuva: Jani Hovi

Enduron MM-sarjan kauden seitsemäs kilpailuviikonloppu on saatu päätökseen Englannin Hawkstone Parkissa, missä ajettiin eilen Sprint Enduro- ja tänään sunnuntaina kolmen tunnin cross country -kilpailu. Kytönen Motorsportin Eemil Pohjola onnistui loistavasti paluukisassaan loukkaantumisten jälkeen. Pohjola oli lauantaina ajetussa Sprint Endurossa viides ja tänään cross country -kisassa neljäs.

Enduro 2-luokassa Henric Stigell hävisi turhan paljon aikaa lauantain Sprint Endurossa ensimmäisellä ja kolmannella pätkällä kaatumisten vuoksi, mutta onnistui hienosti hyvällä ajolla loppupäivästä nostamaan itsensä yhdeksänneksi. Sunnuntain cross countryssa Stigell ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla lähdössä, mutta onnistui ensimmäisillä kierroksilla hieman kohentamaan sijoitusta, ja vaikka kilpailun loppupuolella väsymys painoi, niin nurmijärveläinen oli maalissa hienosti seitsemäs.

– Alkuun tuntui, että olisi voinut vähän lisätä vauhtia, mutta onneksi en liikaa lähtenyt repimään, koska lopussa olin sitten ihan nakit ja muusi. Energiat loppu, nestehukka paino päälle ja kävi pääkin jo aika hitaalla. Ihan kohtuullinen lopputulos kuitenkin ja ihan äkkiä ei tule mieleen, koska viimeksi olisin ollut näin katki. Tiimi ja huolto toimi taas kerran hyvin koko viikonlopun, Stigell kertasi sunnuntaita.

– Aika raju reitti oli tänään ja nyt on aika loppu. Ekalla kierroksella kaaduin ja jouduin pariin kertaan pysähtymään oikomaan tankoja. Olin siinä kohtaa kymmenen heikommalla puolella, mutta onnistuin kuitenkin nousemaan neljänneksi. Olin aika lähellä jo kolmattakin sijaa, mutta voimat loppui aika pahasti lopussa ja juomarepustakin loppui nesteet, joten neljänneksi jäin. Olen oikein tyytyväinen kuitenkin tulokseen, Pohjola kertoi päivän jälkeen.

Enduron MM-sarja jatkuu vajaan kuukauden päästä Saksassa kauden päätösviikonlopulla.

Teksti: Kytönen Motorsport

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro