Enduro 16.03.2019

Pohjola johdossa – sää haastaa kilpailijoita

Eemil Pohjola voitti Päijänteen Ympäriajon viime keväänä. Kuva: Milla Vahtila

84. Päijänteen ympäriajo käynnistyi lauantaiaamuna Vierumäeltä märässä plussakelissä ja ajoittaisessa räntäsateessa. Ennakkosuosikkeihin kuuluva Eemil Pohjola hallitsee kipailua suvereenisti seitsemän maastokokeen jälkeen, ja kakkossijaa pitää viime vuoden yleiskilpailun voittaja Aleksi Jukola.

– Ei ole paineita, Pohjola totesi tyynesti kilpailua edeltävänä iltana. Tämän vuoden kaksi ensimmäistä SM-osakilpailua voittaneen miehen onkin hyvä pitää pää kylmänä, jos hän mielii viedä mestaruuden myös lauantain ja sunnuntain SM-osakilpailuissa – ja saavuttaa Päitsin yleiskilpailun voiton, joka häneltä vielä puuttuu plakkaristaan.

– Aamupäivä on kulkenut loistavasti, hän kommentoi tiivistystauolla Jämsässä seitsemän maastokokeen jälkeen, kun eroa toisena olevaan Jukolaan on liki kaksi minuuttia. Etumatkasta huolimatta miehellä oli aikaa lentää kertaalleen pyörineen lumihankeenkin.

– Pitkällä Auttoisen pätkällä lensin tangon yli, ja loppupätkä pitikin sitten vetää riskillä ihan täysillä, sillä Auttoisen nopeimmalle oli tarjolla Bemari käyttöön viikoksi, hän toteaa naureskellen. Loppupäivän mies yrittää ajaa ilman suurempaa riskinottoa ja pitää etumatkansa. Lauantaina edessä on vielä yhdeksän maastokoetta.

Sää on erittäin märkä ja olosuhteet haastavammat kuin mitä viime vuosina on Päitsillä nähty. Kilpailunjohtaja Sauli Nordling toteaa, että märät vaatteet ja niiden mukana kuskien luihin ja ytimiin saakka hiipivä kylmyys saattavat koitua tänään monen kohtaloksi ja koetella etenkin ensi kertaa Päitsille osallistuvia, joille kilpailu muutenkin on suuri taistelu omaa jaksamista vastaan.

Lauantain kilpailupäivä on pitkä: ensimmäinen kuski starttasi klo 8.01 ja lenkki kiertää Päijänteen länsipuolta Korpilahdelle ja itäpuolta takaisin Vierumäelle. Eensimmäiset saapuvat illalla Vierumäellä sijaitsevaan maaliin vähän ennen yhdeksää. Viimeiset pimeässä ajettavat maastokokeet ovat usein niitä raskaimpia.

Päitsi Trophy -lenkin ajavat luokat ajavat hieman lyhyemmän lenkin ja oikaisevat Pulkkilanharjua pitkin Päijänteen yli.

Liveseuranta & viralliset tulokset: Paijanne-enduro.fi/tulokset

Lauantain lähtöjärjestys: Paijanne-enduro.fi/yleiso/lahtoluettelo

Teksti: Päijänteen ympäriajo 2019 tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro