Snowcross 13.03.2019

Pohjois-Savon snowcross-gladiaattorit puolustavat reviiriään Puijon pesäpallostadionilla

Pieti Puhakka. Kuva: Teemu Kukkonen

Tulevana viikonloppuna Puijon Pesäpallostadionin valtaa huimat hypyt ja vauhdin täyttämä Snowcross SM-sarjan kolmas osakilpailu. Vauhdin ja vaativien hyppyjen täyttämä stadion kätkee sisäänsä myös ison joukon Pohjois-Savolaisia kilpailijoita. Yhteensä 25 savolaista snowcross-kuljettajaa kerääntyy puolustamaan kelkkakunniaansa ensimmäistä kertaa Puijon Pesäpallostadionille.

Nuorimmat kuljettajat löytyvät Micro Junior -luokasta, jotka ovat 7-9 vuotiaita. Nuorimmat Pohjois-Savon kuljettajat ovat Sonkajärven Moottorikelkkailijoiden Aleksi Katainen ja Kimi Komulainen, Kuopiolaisen Crane Hill Racing tiimin Otto Tukiainen sekä Ylä-Savon Moottorikerhon Artturi Visuri. Micro Junioreita lähtöviivasta ampaisee yhteensä 16 kuljettajaa.

Mini Juniorit ovatkin jo seuraava nuorten suosima luokka ja viivalle taistoon lähtee yhteensä 9 kuljettajaa, joista jopa kolme on paikallisia. Kuopion Moottorikerhon alla ajava Juuso Vuori on myös yksi Crane Hill Racing tiimin juniorikasvatteja ja hän saa seurakseen Sonkajärven Moottorikelkkailijoiden Nooa Määtän ja Matias Nevalaisen.

SM-pisteistä tiukasta taistelevat myös Juniorit 14-16 -vuotta. Tässä luokassa savolaista snowcross kunniaa puolustaa Sonkajärven Moottorikelkkailijoiden Leevi Puustinen.

Sport-luokka on tarkoitettu lajin aloittelijoille ja tähän luokkaan voi osallistua lähes kaikki 16-vuotiaat snowcrossin harrastajat. Sportissa Savo onkin edustettu todella laajalla kuljettajajoukolla. Team Redneck -nimen alla ajavat Markus Seppänen ja  Matias oja ovat ilmoittaneet itsensä viivalle. Lähtöviivasta löytyvät myös Tatu Kukkonen, Markus Seppänen ja Arttu Sorjonen Kuopion Moottorikerhosta. Ylä-Savon Moottorikerhoa edustaa Mikko Nissinen ja Pekka Tapio Nissinen. Sonkajärven Moottorikelkkailijoista mukana ovat myös Ville-Veikko Luukkonen ja Snowcross-lajista kertovaa Road 2 Snowcross -sarjaa tekevä Harri Kolehmainen.

Jonna Simontaival Siilinjärven Vesasta puolustaa Savon naisten kelkkaurheilijoita ja veteraaneista löytyy myöskin edustusta Kuopion Moottorikerhon Sami Riihijärven kammetessa viivalle.

SM-sarjan pääluokat ovat Pro ja Pro Lite. Pro Lite -kuljettajia ovat Joni Komulainen Sonkajärven Moottorikelkkailijoista, Joona Marin Siilijärven Vesasta, ja Kuopion Moottorikerhoa kisoissa edustavat Crane Hill Racingin Jesse Hottinen ja Taneli Oja Team Rednecksistä. Pro-luokassa onkin sitten mielenkiintoisia nimiä, nimittäin sieltä löytyy pitkän linjan Snowcross-kuljettaja, Kuopion Moottorikerhoa edustava ja Crane Hill Racing tiimissä ajava Pieti Puhakka. Puhakka on kiertänyt yli kymmenen vuoden aikana Snowcross-kenttiä aina Yhdysvaltojen pääsarjaa myöten. Siilinjärven Vesan kuljettaja Lasse Ruotsalainen on näyttänyt vahvaa osaamistaan tällä kaudella, joten mitä tahansa on odotettavissa.

Snowcross SM -sarjan osakilpailu käydään tulevana lauantaina ja sunnuntaina Kuopion Puijon Pesäpallostadionilla. Luvassa on huimaa taistoa, ilmavia hyppyjä ja Jyri Keskiahon FSX Stuntshow.

Tapahtuma on koko perheen moottoriurheilutapahtuma, joten kaikki ovat tervetulleita kannustamaan Pohjois-Savon kovimmat kuljettajat voittoon.

Teksti: Livesports

Uusimmat

Snowcross