Rallisprint 08.06.2016

Pohjanmaan lakeuksilla kisataan viikonloppuna asfalttisprintsarjan toinen kilpailuviikonloppu

4-Veto Cupin johdossa on tällä hetkellä Anjalankosken UA:n Jukka Tenho. Kuva Jani Kekoni.

Tulevana viikonloppuna Suomen pisimmällä moottoriradalla, Botniaringilla, kilpaillaan suositun Future Cup rallisprintsarjan kaksi osakilpailua. Kuljettajia viikonloppuna viivalle starttaa liki 150. Ensimmäinen osakilpailu ajetaan lauantaina ja toinen heti sunnuntaina. Rata ajetaan molempina päivinä eri suuntaan.

Botniaringin moottorirata on toiminut jo aiemminkin rallisprintkilpailun järjestämispaikkana. Tänä vuonna rallisprintkisat moottoriradalle tuo Team Botnia. Kilpailunjohtajina toimivat Juha Pensas ja Juhani Varjonen kehuvat radan monipuolisuutta ja sen toimivuutta, kummin päin vaan ajaen.

– Viikonlopun rata on rakennettu hyväksikäyttäen uutta ja vanhaa rataa. Rallisprintradan tekeminen moottoriradalle on haasteellista. Täytyy saada nopeudet alemmas, koska rallissprintautoissa on hitaammat välitykset kuin rata-autoissa. Toiseksi täytyy saada pitkät, nopeat kaarteet minimiin. Ne kun sulattaa pehmeäseoksiset sprintrenkaat.

– Toisaalta moottoriradan rata-alueelle saa tiiviin ja toimivan paketin ja varikolla riittää tilaa. Ahdasta ei tule, sillä osa moottoriradastakin käytetään varikoksi. Moottoriradan hyviä puolia on myös jo olemassa olevat saniteettitilat, suihkut ja saunat. Myös rata-alueen ravintola palvelee kisaporukkaa jo perjantaista lähtien ja sähköä on saatavilla. Nämä ovat ehdottomasti plussaa kun kisoja järjestetään moottoriradalla.

– Myös paikalle tulevia katsojia hemmotellaan. Kisaa on hyvä ja helppo seurata, kun vähintään 80 prosenttia radasta näkyy kerralla ja autoja näkee kilpailutilanteessa pitkän matkaa. Tämä on harvinaista herkkua rallisprintkisoissa, kehuvat kilpailunjohtajat.

Kisajärjestelyt etenevät ajallaan.

– Tiistaina tehtiin vielä viimeisiä tsekkauksia radalla. Melko valmista alkaa jo olla. Pakkohan se on, kisat kun ovat jo viikonloppuna. Tuumaa Juhani.

– Torstaina aloitamme radan rakentamisen kun rata-alue saadaan käyttöön. Torstaina ja perjantaina tarjotaan kilpailijoille myös harjoittelu- ja autojen testausmahdollisuus radan ovaaliosalla. Tervetuloa vaan ajoissa paikalle, täällä ollaan. Komppaa Juha.

Future Cup sarjassa kilpaillaan kesän aikana 10 osakilpailua, viidellä kisapaikkakunnalla

Future Cupissa kilpaillaan Cup arvosta kahdessa eri sarjassa: 4-Veto Cup sekä 2-Veto Cup. Myös nuorille rallisprintlupauksille on oma yleiskilpailunsa. Tälle kesälle sarjassa on takana jo kaksi osakilpailua, jotka ajettiin aurinkoisessa säässä, Karkkilassa, äitienpäiväviikonloppuna. Future Cup tiedote 8.6.2016 Kirjoittanut Carita Tasanko, Future Cup

Sarjataulukossa 4-Veto Cupin kärjessä ennen tulevan viikonlopun osakilpailuja on hienosti Karkkilassa molempina päivinä luokkavoittoon ajanut Anjalankosken UA:n Jukka Tenho. Hyvinkään Urheiluautoilijoiden Harri Arola lähtee ajamaan takaa Jukan ykköspaikkaa tulevana viikonloppuna. Nelivetoisilla kilpailevista naisista korkeimmalla sijalla sarjataulukossa on Iin Moottoriurheilijoiden Eveliina Heinikoski.

2-Veto Cupin puolella on vielä alkukaudesta tasaista, kun useammalla kuljettajalla on kiinnitys piikkipaikkaan. Tasapisteillä kohti Botniaringin kilpailuviikonloppua painelee 3 miestä: Parkanon UA:n Mikael Vuotari, Autoliitto Härmän mies Mika Perttula sekä luokassa 15 kilpaileva Toni Vilen. Näiden kolmen miehen takana, pisteen päässä, on European Speed and Rally Clubin edustaja Bemarilla kilpaileva Harri Hietala. Kaksivetoisten puolella naisista korkeimmalla sijalla on Parkanon Maria-Teresa Vuotari. Sarjassa mestaruudesta kilpailevat myös historicluokat. Historicmiehistä korkeimmalle sijalle on noussut Esa Lappalainen Toyota Corollallaan.

Nuorten yleiskilpailun ykkösen, Jere Pensaan tyylinäytettä Karkkilan viikonlopulta. Kuva Jani Kekoni.

Nuorten yleiskilpailun ykkösen, Jere Pensaan tyylinäytettä Karkkilan viikonlopulta. Kuva Jani Kekoni.

Nuorten yleiskilpailun puolella johtopaikalla ennen Botniaringin kisoja on, jo viime vuonna nuorten mestaruuden napannut, Laihian UA:n Jere Pensas.

Pitääkö Jukka Tenho 4-Veto Cupin piikkipaikan ja kuinka monta miestä on tyrkyllä 2-Veto Cupin johtoasemaan. Viikonloppuna selviää, kuinka sarjatilanne tulee elämään.

Future Cup seuraavat kisat:

11. – 12.6. Jurva

2. – 3.7. Keuruu

6. – 7.8. Kokkola

26. – 27.8. Rovaniemi

Kotisivut: www.futurecup.fi
Instagram: futurecuprallisprint
https://www.instagram.com/futurecuprallisprint/
Facebook: https://www.facebook.com/FutureCup/

Teksti: Carita Tasanko, Future Cup

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint