Maarata 03.09.2017

PM-finaali ruotsalaisten juhlaa

Aarni Heikkilä. Kuva: Matias Hirsimäki

Maaradan henkilökohtainen PM-finaali ajettiin eilen lauantaina Ruotsin Mantorpissa. Mantorptravetin raviradalla kohtasi 17 kivenkovaa Pohjoismaista maaratakuljettajaa ja Suomella oli kilpailussa kolme paikkaa:. Klaus-Peter Gerdemann, Aarni Heikkilä sekä Simo Pulli olivat taistelemassa pisteistä ja selvisivät kaikki kolme semifinaaleihin asti.

Kilpailun jokaiselle kuljettajalle kertyi viisi alkuerää, jonka jälkeen 10 parasta jatkoi kahteen semifinaaliin ja näistä viisi parasta lunastivat finaalipaikat.

Alkuerissä parasta vauhtia suomalaisista piti Heikkilä, joka päätyi 12 pisteeseen. Heikkilä ajoi yhden erävoiton, kaksi kakkossijaa, yhden kolmossijan ja kerran Heikkilä jäi pisteittä. Ansaitut 12 pistettä riittivät myös viemään Heikkilän semifinaaleihin.

Gerdemann ja Pulli olivat myös hyvässä vauhdissa ja päätyivät molemmat 11 pisteeseen. Näin ollen kaikki kolme suomalaista selvittivät tiensä semifinaaleihin.

Kaikki kolme suomalaista nähtiin lopulta päivän ensimmäisessä semifinaalissa. Gerdemann ajoi maaliin toisena, mutta pisteet eivät aivan riittäneet finaaliin ja lopullinen sijoitus oli kuudes.

Heikkilän haaveet finaalipaikasta kaatuivat semifinaalin keskeytykseen. Näin ollen Heikkilä jäi 12 pisteeseen ja sijalle kahdeksan. Pulli oli semifinaalin maalissa neljäntenä ja otti siten yhden pisteen. Pullin lopullinen sijoitus kilpailussa oli yhdeksäs.

Kilpailu oli lopulta ruotsalaisten juhlaa kotiradalla, sillä kaikki viisi finaaliin selvinnyttä kuljettajaa tulivat Ruotsista. Finaalin voittoon ja Pohjoismaiden mestaruuteen ajoi Robin Aspegren. Hopeaa ajoi Anders Mellgren, ja pronssille Andreas Bergström.

Tulokset:

1. Robin Aspegren, Ruotsi 15+4+4
2. Anders Mellgren, Ruotsi 19+4+3
3. Andreas Bergström, Ruotsi 12+3+2
4. Niklas Klingberg, Ruotsi 16+1+1
5. Sebastian Aldén, Ruotsi 12+2+R
6. Klaus-Peter Gerdemann, Suomi 11+3
7. Kenneth Borgenhaug, Norja 14+2
8. Aarni Heikkilä, Suomi 12+R
9. Simo Pulli, Suomi 11+1
10. Anton Rosén, Ruotsi 8+N
11. Jakob Nymark, Tanska 7
12. Sören Vedsted, Tanska 6
13. Svein Erik Geitsund, Norja 4
14. Mikkel Salomonsen, Tanska 2
15. Stein Roar Pedersen, Tanska 2
16. Bjarne Bøgh, Tanska 0
17. Tommy Thu, Norja 0

Teksti: Matias Hirsimäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Maarata