Road Racing 31.05.2018

Pitkää päivää painanut Tuuli ennen Mugellon MotoGP-viikonloppua: ”Olen nyt paremmin valmistautunut”

Niki Tuuli lähtee uransa toiseen Moto2-luokan kilpailuun realistisin mutta nälkäisin tavoittein. Kuva: SIC Racing

Niki Tuuli teki Moto2-debyyttinsä kaksi viikkoa sitten Ranskan Le Mansin kilpailussa. Nyt edessä on miehen uran toinen kilpailu MotoGP-sarjassa, kun karavaani matkaa viikonlopuksi Italian Mugellon radalle.

Sijalla 22 debyyttikisassaan ruutulippua tervehtinyt imatralainen on paiskinut pitkää päivää valmistautuessaan tulevaan viikonloppuun. Hän tuntee itsensä nyt Le Mansin osakilpailua paremmin valmistautuneeksi.

Olen treenannut paljon Le Mansin jälkeen, koska Moto2-kilpailut ovat paljon pidempiä kuin mihin olen tottunut Supersportin MM-sarjassa, joten se on fyysisesti rankempaa, MotoGP-sarjan ainoa vakituinen suomalaiskuljettaja Tuuli kertoo.

Mugellon rata tulee olemaan jälleen uusi tuttavuus SIC Racing -tiimin väreissä kisaavalle nuorukaiselle.

– Olen katsonut paljon edellisvuosien kisavideoita. Halusin oppia sen ainakin visuaalisesti, joten tiedän mitä odottaa. Minulle on ollut aina melko helppoa oppia uusia ratoja, mutta tietenkin sen tekeminen uudella pyörällä samalla, kun pitäisi vielä olla nopea, on aika haastavaa, Tuuli myöntää.

Yllättäen kesken kauden Supersportin MM-sarjasta MotoGP-sarjaan hypännyt suomalainen suhtautuu edelleen realistisin odotuksin tulevaan, mutta nälkää kehittyä hänellä on vaikka muille jakaa.

– Päätavoitteeni on tehdä jatkuvaa kehitystä ja aina kun menen radalle, haluan olla edellistä kertaa parempi. Haluan olla paljon lähempänä kärkeä kuin mitä olin Le Mansissa. Minulla on positiivinen fiilis ennen Mugelloa, koska ainakin nyt tiedän vähän enemmän pyörästä ja mitä on luvassa, joten odotan todella innoissani tätä toista Moto2-kilpailuani, Tuuli päättää.

MotoGP-lähetykset Suomessa näyttää C More -kanava.

Lisätietoa: www.motogp.com

Teksti: Moottoriurheilu.tv / SIC Racing Team Tiedotus

Ajo Motorsportin kuljettajat TOP 10:ssä – Niki Tuulilta positiivinen Moto2-debyytti

Niki Tuuli MotoGP-sarjan Moto2-luokkaan! “Yksi unelmistani toteutuu!”

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing