Ralli 25.06.2016

Pikes Peak 2016 – Mikko Kataja, harjoitukset sekä aika-ajo ajettu ja kisa sunnuntaina

Kuva: Mikko Katja tiedotus

Mikko Katajan Pikes Peakin valloitus etenee.

Hommat alkoivat viime sunnuntaina rekisteröinnillä ja maanantai aamuna oltiin jo katsastamassa autoja. Kaikki sujui hyvin ja tiistaina oltiin ensimmäisissä harjoituksissa radan keskisektorilla.

Koko rataa ei pääse ajamaan kun varsinaisessa kisalähdössä sunnuntaina 26. kesäkuuta ja pitkin viikkoa harjoitukset ja aika-ajot on jaettu ryhmissä radan eri sektoreille.

Meille sattui ensin siis tuo keskisektori ja kaikki sujui hyvin, saatiin kaksi ehyttä vetoa alle, mutta toisen vedon jälkeen varikolle palatessa kytkin rikkoutui ja enempää vetoja ei keretty ajamaan. Auto saatiin paikalliselle korjaamolle nosturille ja vaihteisto irti ja uudet varaosat paikalleen.

Keskiviikkona oli vuorossa radan alasektori, joka lasketaan viralliseksi aika-ajoksi ja jonka ajat ratkaisevat lähtöjärjestyksen varsinaiseen kilpailuun. Kaikki sujui hyvin suunnilleen sektorin puoliväliin, jossa moottori yhtäkkiä sammui kesken vedon. Heti auton pysähdyttyä ja konepellin avattua selvisi, että vika oli kampiakselin asentotunnistimen triggeripyörässä. Tilanne alkoi vaikuttamaan todella huonolta, koska kyseistä osaa ei ollut mukana varalle ja uuden, nimenomaan tähän moottoriin koneistetun erikoisosan saaminen nopeasti voisi olla todella vaikeaa.

Lisäksi ongelmaksi alkoi muodostua se, että tulokaskuljettajien tulee saada suoritus radan jokaiselta osalta kilpailuun osallistuakseen. Pikainen neuvottelu järjestäjän kanssa kuitenkin antoi mahdollisuuden laskea tiistain vapaiden harjoitusten keskisektorin viralliseksi harjoitukseksi, jolloin torstain virallisen keskisektori harjoituksen sijasta saimme mahdollisuuden ajaa yhden lähdön alasektorilla ennen toisen lähtöryhmän aika-ajoa. Meidän tulisi olla kuitenkin viivalla ensimmäisenä autona juuri auringon noustessa torstai aamuna.

Kuva: Mikko Kataja tiedotus

Kuva: Mikko Kataja tiedotus

Hetken toivottoman tilanteen jälkeen saimme pienen toivonkipinän ja lähdimme etsimään paikallista koneistamoa, jossa uuden osan voisi koneistaa rikkoutuneen tilalle. Saimme todella paljon apua ja löysimme nopeasti muutaman kontaktin ja puhelin soiton välityksellä paikallisen yrityksen, jossa oli sen verran moottoriurheiluhenkistä henkilökuntaa, että uusi osa syntyi seuraavien tuntien aikana ja oli jo iltapäivällä noudettavissa. Jälleen oli kuitenkin tulossa yksi pitkä ilta ja lyhyt yö monien muiden viimeaikaisten jatkoksi.

Saimme kuin saimmekin auton valmiiksi torstaiaamuksi ja tavoitteena oli vain ajaa aika-ajo todella varovasti läpi, jotta olisimme jatkossa. Kaikki sujui hyvin ja saimme itseasiassa vielä torstai-iltapäivällä mahdollisuuden toiseen aika-ajolähtöön päivän viimeisenä autona. Tämä oli todella hyvä, sillä aika ensimmäisestä aika-ajovedosta parani yli puoli minuuttia ollen lopulta 4:45.602s, joka oli lopulta Time Attack 1 luokan 10. nopein aika todella varmalla suorituksella.

Perjantaina ajettiin vielä kuitenkin viralliset yläsektorin harjoitukset, jossa tekniikka toimi eikä hapen puute tuntunut vaivaavan kuin moottoria. Kolme ehyttä vetoa takasivat sen, että lähtöpaikka sunnutain kilpailuun varmistui. Time Attack 1 luokkaan osallistuu yhteensä 20. kilpailijaa ja se on kilpailun suurin luokka lähtijöiden määrän mukaan.

Kilpailuun sunnuntaina osallistuu yhteensä 63 autoa ja 35 moottoripyörää/mönkijää, Mikon lähtöpaikka on 39.

Lisätietoja:
www.ppihc.com
http://www.facebook.com/VHTRacing/

Lähtöjärjestys:
http://www.ppihc.com/wp-content/uploads/2016-Official-Run-Order-two-pages.pdf

Teksti: Mikko Kataja tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli