jokamiehenluokka 03.07.2016

Pihtiputaan Petri Laitinen jokamiesluokan mestariksi

Keskellä Petri Laitinen, vasemmalla Antti Harju ja oikealla Juha Perälä.

Jokamiesluokka sai uuden Suomen mestarin. Joutsan Josemorassa ajetun yleisen luokan SM-kilpailun voittoon ajoi Pihtiputaan UA:n 37-vuotias Petri Laitinen. Hän otti kesäkuussa myös jokamiesluokan etuveto- ja kardaaniautojen mestaruuden. Nyt ajokkina oli tutumpi takamoottorinen Fiat.

-Kauan tätä on metsästetty Olen joitakin kertoja ollut SM-mitaleilla, mutta tämä kirkkain on vielä puuttunut. Nyt se tuli, vaikka ennen A-finaalia hiukan jännitti. Tauolla sade kasteli radan, enkä ollut testannut autoa märällä ollenkaan. Mutta niin vain se lähti hienosti paikaltaan ja pääsin ajamaan melko rauhassa finaalin loppuun asti. Hienolta tuntuu!, fiilisteli Laitinen.

Hopeaa otti moninkertainen SM-kultamitalisti, Pohjois-Hämeen UA:n Antti Harju.

-Jäin lähtökiihdytyksessä hiukan Petrille, kun alkoivat takapyörät sutia. Mutta juna oli jo mennyt ja tärkeintä oli varmistaa kakkossija. Katselin koko ajan peiliin, tiesin että takana tulee Perälän Juha.  Kun täällä ajettiin vuonna 2013, olin silloinkin kakkonen ja Juha voitti.

Kauhajoen UA:n Juha Perälä oli nyt kolmas.

-Finaalin lähtö meni ihan pipariksi, mutta sain sieltä noustua kolmostilalle. Taakse tuli uhkaaja, joka kerkisi jo osuakin auton takapäähän. Mutta ohitse en Oskari Römania päästänyt.

Röman oli siis neljäs ja viime vuoden mestari Vesannon Teppo Puttonen viides. Hän haki A-finaaliin vauhtia B-finaalin voitolla.

Päijät-Hämeen UA:n järjestämä Calix JM SM saatiin pääosin ajaa mukavan sään vallitessa. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä satoi, mutta se taukosi ennen kisan alkua. Mutta semifinaalien aikaan oli vettä ilmassa.

Kilpailun markkinoinnista vastannut Tapio Tuominen oli tyytyväinen yleisömäärään.

-Sunnuntaiaamu näytti pahalta, mutta onneksi yleisöä tuli sunnuntaina tuplasti lauantaita enemmän.

Petri Laitinen kiihdytti valkoisella autollaan muilta karkuun Antti Harju kakkosena, mutta pronssimies Juha Perälä vielä muiden takana.

Petri Laitinen kiihdytti valkoisella autollaan muilta karkuun Antti Harju kakkosena, mutta pronssimies Juha Perälä vielä muiden takana.

 Teksti ja kuvat: Kare Asp

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jokamiehenluokka