Snowcross 08.01.2018

Pihlaja toiseksi ja Hertén sijalle 12 Canterburyssa

Viime vuonna ISOC-sarjan Pro Lites -luokan mestaruuden ensimmäisenä suomalaisena voittanut Aki Pihlaja on nyt kolmantena pisteissä. Kuva: Aki Pihlajan Tiedotus

Yhdysvaltojen ISOC-snowcross-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajettiin viikonloppuna Canterburyssa. Mukana olivat Suomesta sarjaa ensimmäistä kertaa tänä vuonna kiertävä Victor Hertén sekä viime vuoden Lites-luokan mestaruutta puolustava Aki Pihlaja.

Aki Pihlajan viikonloppu Canterburyssa ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla.

– Perjantaina tuntui kulkevan mukavasti, mutta toisen karsintaerän kolarointi kärkipaikalla tiputti finaalissa takariviin. Sieltä ei kerennyt kuin kuudenneksi, Pihlaja kertaa ensimmäistä kisapäivää.

Lauantai sujui suomalaiselta jo paremmin ja hän saavutti karsintaeristä sijat kaksi ja yksi.

– Finaalista lähdöstä ajoin nelossijan paikkeilla ja parin ekan mutkan jälkeen nousin kolmanneksi. Erän lopussa pääsin toiseksi, mutta kärkikuski oli jo päässyt karkuun. Tyytyväinen olen kuitenkin podiumista ja tästä on hyvä jatkaa seuraaviin kisoihin.

Pihlaja on kolmen osakilpailun jälkeen kolmantena Pro Lites -luokan pisteissä.

Victor Hertén tuuletti Last Chance Qualifying -erän voittoa. Kuva: Victor Herténin Tiedotus

Debyyttikauttaan rapakon takana ajava Hertén ajoi finaalissa sijalle 12.

– Canterburyssa oli ylä- ja alamäkiä. Voitin Last Chance Qualifying -karsintaerän ja olin todella iloinen siitä. Finaalissa yritin kuitenkin vähän liikaa ensimmäisillä kierroksilla ja sijoituin kahdenneksitoista. Ei sellainen tulos, jota halusimme, mutta tästä on hyvä jatkaa seuraavaan kisaan, Hertén toteaa.

Seuraava ISOC-sarjan osakilpailu ajetaan kahden viikon kulutta Deadwoodissa Etelä-Dakotassa.

Sarjan sivut: snocross.com

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross