Snowcross 14.02.2017

Pihlaja pesi Pro Lite -luokan kuskit Kanadassa

Aki Pihlaja osallistui Kanadassa ajettuun kansalliseen kisaan, kun ISOC-sarjan seuraavaan kilpailuun on vielä pari viikkoa aikaa.

Viime viikonloppuna Kanadan Valcourtissa järjestettiin ISOC-sarjan ulkopuolinen kansallinen snowcross-kilpailu, jossa Aki  Pihlaja pääsi testaamaan vauhtiaan muiden Ski-Doon Pro Open -kuskien kanssa. Pikavauhdilla kasattu kelkka ei istunut suomalaisen käteen, mutta silti hän pesi kaikki Pro Lite -luokan kuskit sekä Kanadan Open -luokan kilpailijat.

Valcourtin Kanadassa viime viikonloppuna järjestetty snowcrosskilpailu on Ski-Doon tehtaan tukema tapahtuma, jonne kutsuttiin kaikki ISOC-sarjan tehdastiimien kuskit kilpailemaan.

”Valcourtin kisa oli hieno perinteikäs tapahtuma, jota on järjestetty jo muutaman kymmentä vuotta Ski-Doon kotikylässä. Päästiin näkemään snowcrossin lisäksi jääovaalia kelkoilla, moottoripyörillä ja mönkijöillä, Aki Pihlajan mekaanikko Ossi Kiviniemi kertoo.

Viikonlopun kilpailua varten Pihlajalle tehtiin pikavauhtia Open-kelkka, joka oli Adam Renheimin viime vuoden kisapeli.

”Saatiin Renheimin viimevuotinen raato kasattavaksi viikko ennen lähtöä Valcourtiin. Siihen koottiin osat mitä mistäkin ja ajotreeniä saatiin vain vajaa tunti ennen kisoja, niin tiedettiin, ettei sillä yhtälöllä kuuhun mennä”, Pihlaja myöntää.

”Kelkkaa ei saatu tuntumaan lapaseen hyväksi. Eroja vakioon on runko, jota ei käytä kuin Renheim. Astinlaudat on madallettu, mistä en itse tykännyt. Lisäksi alusta oli pidempi. Moottorikin tietenkin oli tehokkaampi ja se saatiin hyvin toimimaan. Jarrujen kanssa oli myöskin ongelmia, kun käytettiin vakiojarruja, kun muut käyttää nelimäntäisiä jarruja. Varmaan olisi ollut mukavampi kampe, kun olisi saatu ns. oikeilla osilla koottua laite, joten  toistaiseksi vakio on mukavampi”, Pihlaja jatkaa.

Kiviniemi kertoo Open-kelkan rakentamisesta mekaanikon kannalta: ”Open-kelkassa on hieman enemmän hommaa, mitä vakiossa. Kaasarin ja voimansiirron säätöjen kanssa saa olla aika tarkkana, mutta ihan hyvin se lopulta pelasi.”

Kisassa Pihlaja pääsi ensimmäistä kertaa testaamaan vauhtiaan muihin Pro Open luokan -kuskeihin. Suomalaisen sijoitus oli molempina päivinä viides ja taakse jäi kaikki Pro Lite -luokan kuskit sekä Kanadan Open -luokan kilpailijat.

”Tietenkin taso on kovempi, mutta hyvänä esimerkkinä oli Max Taillefer, joka ajaa lite-luokkaa ISOC:ssa. Max ajoi Kanadan sarjaa viisi vuotta openilla ennen kuin siirtyi ISOC:n Liteen ajamaan. Hän oli todella nopea Openin ratissa, mutta lite-luokassa ei meinaa pärjätä, vaikka kärjen tuntumassa kyllä sielläkin ajaa. Tailleferilla oli Valcourtissa joka päivä tekniikkamurheita, niin finaalit jäi pääsemättä maaliin. Tremblay oli kyllä omaa luokkaansa Kanadassa. Melkein tuli minustakin kierroksella ohi viimeisenä päivänä. Mukava niiden kanssa oli ajaa. Toki jos olisi ollut mieleisempi kelkka, niin näkisi tasoeronkin paremmin. Vakiolla olisin varmaan mennyt lujempaa, mutta kokemusten vuoksi ajettiin Openilla, kun siihen sai mahdollisuuden”, Pihlaja kertoilee.

“Tremblay vaikuttaa olevan todella kovassa iskussa, eikä ISOC:n Open-luokan johtopaikka mitään sattumaa ole. Lähdön odottelualueella pääsin vähän tiirailemaan Scheuring-tiimin kelkkoja läheltä ja kyllä niistä näkee, että aikaa ja rahaa on käytetty paljon”, Kiviniemi jatkaa.

Kisa oli arvokasta oppia tulevaan niin kuskille kuin mekaanikollekin.

”Treenin kannalta otettiin nämä kisat ja opittiin tekniikkapuolelle paljon uutta. Pääasia oli pysyä ehjänä, ettei mene ISOC:n ajaminen pilalle. Esimerkiksi Ishoel loukkasi viime vuonna Valcourtissa kylkiluunsa ja tänä vuonna Lemieuxilla lähti olkapää sijoiltaan”, Pihlaja kertoo.

Myös Kiviniemi oli tyytyväinen viikonlopun saldoon.

”Käytettävissä olevaan aikaan nähden joo ihan tyytyväinen, mutta kelkan runko oli rakennettu edellisen käyttäjän mieltymysten mukaan, eikä se ollut optimaalinen Akille. Olihan tämä toki opettavainen viikonloppu ja aina sitä jotain pikkukikkoja hoksaa myös vakiokelkan varalle. Hyvää treeniä kuskille ja veikkaan, että vakio tuntuu nyt entistä paremmalta.”

Kausi on jo pitkällä ja ISOC-sarjaa on enää kolme kisaviikonloppua jäljellä. Koti-ikäväkin on päässyt välillä jo molempien mieleen.

”Mikäpä tässä, aivan hyvin menee. Kyllähän sitä aina tyttöystävää kaipailee vaikka kuinka mukavaa olisi”, Kiviniemi toteaa ja samoilla linjoilla on myös Pihlaja:

”Koti-ikävä tietenkin vaivaa, mutta puoliso tulee tällä viikolla kyläilemään, niin eiköhän se vähän helpota ja eihän tässä ole kuin reilu kuukausi enää jenkkikautta jäljellä.”

Seuraava kisa ajetaan 24.-25.2, johon suomalaiskaksikolla on vielä kaksi viikkoa aikaa valmistautua.

”Nyt vaan kovasti treeniä ennen kisoja. Nyt on yhden viikonlopun tauko ennen seuraavia kisoja, niin ehtii vielä vakiokelkkaakin säädellä, jotta voi luottavaisemmin mielin lähteä jatkamaan ISOC:ia. Valcourtissa tuli myös hyviä lähtöharjotuksia ja oli ihan mukava ajella ilman isompia paineita, niin mukavahan tästä on jatkaa kautta”, Pihlaja toteaa.

Aki Pihlaja johtaa snowcrossin Yhdysvaltojen ISOC-sarjan Pro Lite -luokkaa. Ensi kautta silmällä pitäen hän ei ole vielä lyönyt mitään lukkoon, mutta suomalaista on jo lähestytty kyselyiden merkeissä.

Teksti: Seriousriding.com

Aki Pihlaja jälleen pronssille snowcrossin ISOC-sarjassa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross