Snowcross 29.08.2017

Pihlaja palaa jenkkiradoille

Aki Pihlaja. Kuva: Ridex356.com

Aki Pihlaja palaa Amerikan snowcrossradoille tavoitteenaan uusia viime kauden mestaruus ISOC-sarjan Pro Lite -luokassa.

– Työantajana säilyy Boss Racing, jonka kanssa teimme yksivuotisen sopimuksen. Sopimusehdot ovat paremmat kuin viime kaudella, Pihlaja kertoo MK-lehdelle.

Keväällä spekuloitiin, josko vakioluokan mestaruuden vienyt rovaniemeläinen olisi hypännyt alkavaksi kaudeksi Pro-kuninkuusluokkaan. Pihlajan mukaan Lite-luokka oli kuitenkin paitsi Ski-Doon tehtaan ja Boss Racingin toive, myös sopiva omiin suunnitelmiin.

– Ryan Springer tulee tiimiin Pro-luokan kuskiksi Adam Renheimiltä vapautuneeseen tallipaikkaan. Tiimi halusi säilyttää nopean kuskin Lite-luokassa ja se on tärkeää myös Ski-Doon näkyvyydelle kisoissa. Pro:ssa Ski-Doolla ajaa jo kuitenkin Tim Tremblayn ja Lincoln Lemieux:n kaltaisia nimiä.

– Kaksi perättäistä palkintosijaa kokonaispisteissä pakottaa siirtymään Pro-luokkaan, joten katsotaan sitten ensi vuonna taas uudelleen. 

Pihlajan mukaan Amerikkaan lähtö on nyt helpompaa kuin tulokaskaudella, mutta samalla hän myöntää, että menestyspaineet ovat viime vuotta suuremmat.

– Käytännön jutut on tietenkin paremmin selvillä. Tunnen ihmiset ja tiedetään miten hommat toimii. Paineet ovat nyt toista luokkaa kuin vuosi sitten, sillä mestarilla on tietysti ennakkosuosikin viitta harteilla.

Pihlajan mukaan kesän harjoittelukausi on sujunut hyvin lomailun ja töiden ohessa.

– Voimapuoleen on nyt panostettu entistä enemmän Amerikan lyhyitä ja kiivaita kisaeriä silmällä pitäen.

Pihlajan mekaanikkona viime talven Amerikassa toiminut Ossi Kiviniemi on solminut niin ikään jatkosopimuksen Boss Racingin kanssa.

– One more year, niin kuin Selänne sanoi, Kiviniemi hehkuttaa.

Pihlaja ja Kiviniemi suuntaavat Yhdysvaltoihin kelkkamessuviikonlopun jälkeen marraskuun alussa. ISOC-sarja alkaa marras-joulukuun taitteessa Minnesotan Duluthissa.

Teksti: Olli Autonen / MK-lehti

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross