Snowcross 23.01.2017

Pihlaja kasvatti Snowcrossin Pro Lite -luokan johtoasemaa haastavasta viikonlopusta huolimatta

Viime kauden snowcrossin MM-hopeamitalisti Aki Pihlaja kisaa tällä kaudella Yhdysvalloissa. Kuva: Seriousriding.com

Aki Pihlaja sijoittui viikonloppuna Yhdysvalloissa Deadwoodin radalla ajetussa Snowcrossin ISOC-sarjan Pro Lite -luokan lähdöissä sijoille kolme ja kuusi. Viikonloppu oli vaikein tähän mennessä, mutta suomalainen säilytti pistejohdon.

Aki Pihlaja oli Deadwoodin haastavan kilpailun jälkeen tyytyväinen, että pistejohto edelleen kasvoi takana tuleviin ja hän pysyi ehjänä koko viikonlopun kaatumisista huolimatta.

– Harmittavia takaiskuja tuli, mutta pistejohto kasvoi molempina päivinä ja kuski on kutakuinkin ehjänä, jos jotakin positiivista pitää löytyä, Pihlaja toteaa.

Myös mekaanikko Ossi Kivimäki on samoilla linjoilla: – Oli kyllä vaikein viikonloppu tähän mennessä, mutta hengissä selvittiin ja pistetilanne näyttää edelleen hyvältä.

Deadwoodin rata oli lyhyt ovaali ja sen lähtöpaikka ei ollut tasapuolinen kaikille kuskeille, joten lähdöillä oli entistä suurempi merkitys kisassa.

– Lähtöpaikka ei ollut tasapuolinen. Jos sait ulkokurvista lähtöpaikan, niin lähdön onnistuminen oli tuurissaan. Rata ei myöskään tarjonnut paljon ohitusmahdollisuuksia, Pihlaja toteaa.

– Eka mutka oli aika jyrkkä, niin siinä oli monenlaista äksöniä. Varmaan loskainen keli vaikeutti myös kuskien näkemistä ja rata myös vaikutti olevan aika haastava, Kivimäki lisää.

Kisassa nähtiin paljon kaatumisia ja kolareita. Pihlaja onneksi säästyi pahemmilta kolareilta, mutta arvioi monen joutuneen keskeyttämään radan haastavuuden takia.

– Rata oli haastavin tähän asti. Itse sain pusuja lähdöissä, niin siinä tuli lippoja. Myöskin omat ajovirheet aiheutti minulle parit kaatumiset. Mekaanikkopuolella meillä oli jälleen onnistumisia.

Kisat jatkuvat kahden viikon päästä Salamancassa ja katseet on jo siirretty sinne sekä Valcourtissa ajettavaan kansalliseen kisaan, jossa Pihlaja ajaa Open kelkalla.

– Nyt unohdetaan tämä viikonloppu ja suunnataan katse kohti seuraavia kisoja. Treenataan ja säädetään ja luvassa on myös open-kelkan rakentelua, Pihlaja toteaa.

– Ekana pitää laittaa kisakelkka tikkiin ja sitten aletaan rakentamaan openia Valcourtin kisaa varten, joten hommaa kyllä piisaa, Kivimäkin heittää.

Seuraa Aki Pihalajan ja Ossi Kivimäen menoa Instagarmissa; Akipihlaja ja Rossiose

Teksti: www.seriousriding.com

Pihlaja kasvatti snowcross-pistejohtoaan Canterburyn kisaviikonlopun jälkeen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross