Snowcross 10.02.2016

Pihlaja jahtaamaan menetettyä mestaruutta Jyväskylään

Aki Pihlaja. Kuva: Roger Strandberg

Rovaniemeläinen Aki Pihlaja on jo muutaman vuoden kuulunut kuumimpiin moottorikelkkailijoihin niin Suomessa kuin ulkomailla. Pihlaja on muun muassa hallitseva snowcrossin Suomenmestari ja meriiteistä löytyy myös Euroopan mestaruus vuodelta 2014.

27-vuotias kelkkataituri on aloittanut kilpailemisen vuonna 2002 ja siitä lähtien kehitys on ollut nousujohteista. Pihlaja pyrkii ajamaan kauden aikana niin paljon kuin pystyy ja hyviä kilpailuita on niin lähellä kuin kauempanakin.

– Suomessa tietysti ajetaan niin paljon kuin pystytään ja jos täällä ei ole kilpailuja, niin sitten suunnataan Ruotsiin, Norjaan tai Venäjälle. Käyn yleensä ajamassa maiden kansallisia kisoja ja vaikka niissä ei sinänsä juuri eroja keskenään kilpailullisesti ole, niin tapahtumat ovat toistaiseksi kuitenkin isompia ulkomailla kuin Suomessa, Pihlaja luonnehtii.

Moottorikelkkavalmistaja Lynxin tehdaskuljettajana ainakin vielä tämän kauden ajava Pihlaja on mielissään yhteistyöstä. Kelkkailusta on tullut rovaniemeläisen työ.

– Onhan se suunnaton etuoikeus tehdä yhteistyötä Lynxin kanssa ja edustaa heitä tehdaskuljettajana. Yhteistyösopimukseen kuuluu muun muassa moottorikelkat, varaosat ja ajovarusteet. Omalta osaltani tuon heille sitten tietysti näkyvyyttä ja muuta markkinointihyötyä. Olen käsittääkseni ainoa tehdaskuljettaja tällä hetkellä Suomessa ja lisäksi kun testaan Lynxille kelkkoja ammatikseni, niin kyllähän tässä melkeinpä ammattikelkkailijoita ollaan, Pihlaja kertoo.

Viime vuoden MM-kisat olivat Pihlajalle valtava pettymys. Pohjois-Ruotsissa, Älvsbyssä ajetut kisat alkoivat loistavasti, sillä Pihlaja oli alkuerien nopein ja häneltä oli täysin realistista odottaa jopa maailmanmestaruutta. Rovaniemeläisen ja ruotsalaisten ennakkosuosikkien matka finaalissa tyssäsi kuitenkin todella dramaattiseen kolariin jo heti ensimmäisessä mutkassa.

Nyt Pihlaja on kuitenkin jälleen valmiina MM-taistoon ja herkullisinta on, että edessä on kotikisat.

– Lähden jokaiseen kisaan antamaan kaikkeni ja menestymään. Toki nyt Jyväskylässäkin on maailman huippukuskit jälleen vastassa, joten helpolla ei tule kukaan varmasti pääsemään. Kausi on toistaiseksi lähteny hyvin käyntiin ja olen pysynyt terveenä, joten siinä mielessä lähtökohdat MM-kisoihin ovat hyvät. Tavoitteena on vain ja ainoastaan voittaa maailmanmestaruus ja tarjota kotiyleisölle kelkkaviihdettä koko rahan edestä, Pihlaja vakuuttaa.

Snowcross World Championship Finland on Snowcross-moottorikelkkailun MM-kilpailu, joka ajetaan 11.-12.3.2016 Jyväskylän Paviljongilla. Myös MM-rallin huoltoparkkina ja kisakeskuksena tunnettu tapahtuma-alue sonnustautuu keväällä jo lumivalkoiseen asuun ja päästää kelkkahuiput niin meiltä kuin maailmalta irti 600 metriä pitkälle radalle. Lisätietoja: www.snowcrossfinland.fi ja liput www.lippuagentti.fi

Seuraa MM-kilpailua sekä Facebookissa että Instagramissa!

Teksti: Sami Kolsi

Uusimmat

Lisää aiheesta