Snowcross 13.03.2018

Pihlaja helpottunut kauden ensimmäisen voiton jälkeen “Usko tekemiseen palasi alkuvaikeuksien jälkeen”

Aki Pihlaja saavutti kauden ensimmäisen voiton viime viikonlopun Iowan osakilpailussa. Kuva: Seriousriding.com

Yhdysvaltojen snowcross-sarjan Pro Lites -luokan hallitseva mestari Aki Pihlaja voitti viime viikonlopun finaalin Iowassa. Kauden ensimmäinen voitto toi uskoa omaan tekemiseen. Pihlaja sekä hänen mekaanikkonsa Ossi Kiviniemi myöntävät, että koko kausi on mennyt uuden kelkan säätöjen löytämiseen.

Aki Pihlaja ajaa Pohjois-Amerikassa Pro lite -luokkaa toista kauttaan. Pihlajalla on mukana kokenut mekaanikko, Ossi Kiviniemi. Viime kaudella Pihlaja nappasi koko luokan voiton debyyttikaudellaan ja Kiviniemi palkittiin sarjan parhaana mekaanikkona. Kaudella oli huipputuloksesta huolimatta haasteita treenimahdollisuuksien kanssa ja tiimikaveri aiheutti lisäpäänvaivaa tiimin sisällä. Tälle kaudelle olosuhteet ovat muuttuneet ja treeniratoja on ollut hyvin käytössä sekä tiimin sisäinen dynamiikka on ollut parempi. Tulokset eivät kuitenkaan ole olleet sitä mitä edelliskauden menestyksen jälkeen odotettiin.

”On kyllä ollut aikamoinen kausi. Tänne tulo oli paljon helpompaa viime kauteen verrattuna, kun tiesi jo kuviot ja uusien tiimikaverien kanssa tultiin heti hyvin juttuun. Uuden kelkan säätöjen hakemiseen meni aikaa. Itsellä oli tammikuu aika raskas, kun joululomalla oli kaksi polvileikkausta, mutta muuten on kyllä ollut hyvä meininki. Haasteista oppii ja paljon on ollut myös huonoa tuuria.”, Kiviniemi kertaa talven tapahtumia.

Pihlaja on samoilla linjoilla mekaanikkonsa kanssa.

”Tämä kausi on ollut oikeastaan päinvastainen viime kauteen verrattuna. Kaikki muu on toiminut nyt hyvin, mutta kisahommat on ollut meillä hukassa. Tiimi on mukava, treenimahollisuudet hyvät, kisaradat on ollut suunnilleen samaa tasoa kuin viime vuonna, osa huonompia ja osa parempia. Oma fiilis on ollut vähän alakuloinen tällä kaudella, kun ei hommat luistanut, mutta nyt ollaan taas mieli virkeänä. Positiivista tietenkin on, että olen pisteissä kolmosena ja paras Ski-Doo-kuski Litessä. Pari Cattia pääsi karkaamaan jo heti alkukaudesta tukevaan pistejohtoon, mutta kun ottaa huomioon Catin viime kauden, niin Ski-Doo on ollut heti huomattavasti parempi. Ainahan näissä on omat haasteensa, kun tulee uusi malli, mutta paljon opittiin ja aina oppii jotain uutta”, Pihlaja myöntää.

Viime viikonlopun voitto palautti molemmille uskon omaan tekemiseen.

”Nyt saatiin kaikki palaset loksahtelemaan paikoilleen. Kovasti ollaan tehty hommia ja viimein se näkyi myös tuloksissa”, Kiviniemi kertoo.

”Kyllähän se hyvältä tuntuu, kun koko kausi on oltu vähän hukassa. Välillä on tullut podiumeja, mutta ajo on ollut vähän väkisin vääntämistä. Michiganin jälkeen saatiin kaikki toimimaan ja nyt ajosta voi jopa nauttia. Nyt ensimmäistä kertaa koko kaudella voi oikeasti luottavaisin mielin lähteä kisoja kohti, kun takana on onnistunut viikonloppu perjantain finaalin voltteja lukuunottamatta”, Pihlaja kuittaa.

Ski-Doon uusi kelkkamalli on aiheuttanut paljon työtä Kiviniemelle ja Pihlajalle.

”Kausi on ollut haasteellinen. Ei olla oltu kelkan kanssa samalla aaltopituudella ja se on näkynyt huonoissa lähdöissä ja pienimuotoisina loukkaantumisina ja kaatuiluina pitkin kautta. Iskarit saatiin vasta pari viikkoa sitten semmoisiksi, että ajaessa pääsee jo hymyilemäänkin ja kelkkaan pystyy luottamaan. Kyllä tässä ehti jo epäilemään itseäänkin, että juuriko sitä on näin köpö, kun ei ajo maistunut ja voltteja tuli useampi kisaa kohden, vaikka kunto on kohdallaan”, Pihlaja kertoo.

Teksti: Seriousriding.com

Aki Pihlaja voittoon snowcrossin Yhdysvaltojen mestaruussarjassa Iowassa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross