Snowcross 10.01.2017

Pihlaja kasvatti snowcross-pistejohtoaan Canterburyn kisaviikonlopun jälkeen

Itse Blair Morgan kävi tsemppaamassa Aki Pihlajaa ja Ossi Kivimäkeä ennen Canterburyn kisaa. Kuva: Seriousriding.com

Aki Pihlaja johtaa kovatasoista Yhdysvalloissa ajettavaa Snowcrossin Pro Lite -luokkaa 36 pisteen kärkimatkalla. Amerikan kisat sopivat Rovaniemen kylmähermoiselle miehelle ja yhteistyö Ossi Kiviniemen kanssa sujuu hyvin: toiminta on joka kisassa varmaa ja ammattimaista.

Viime viikonlopun Canterburyn kilpailussa Aki Pihlaja ajoi kaksi kakkossijaa finaaleissa sekä sunnuntaina jälleen voittoon. Kylmä keli ja lumipöly antoivat kisalle oman haasteen, eikä suomalainen ottanut turhia riskejä sarjajohtonsa suhteen.

– Kerran ehdittiin käydä treenaamassa taas Ski-Doolla Lynxin jälkeen ja seuraavana päivänä oli jo siirtyminen kisapaikalle. Pikkuisen tuo jetlag toi haasteita varsinkin sunnuntaina, kun yöunet jäi muutenkin vähälle. Kylmähän siellä kisoissa oli, mutta sehän on sama kaikille. Rata oli paras tähän mennessä ja itse tykkään enemmän ajaa pakkaslumella kuin nuoskassa, Pihlaja kertoo.

Pihlajan lähtöpaikkakin oli mielenkiintoinen, mutta sen kanssa hän pääsi nopeasti sinuiksi ja lähdöt onnistuivat hyvin.

– Holeshotteja ei nyt irronnut finaaleissa ja lumipöly oli haastavaa, mutta tyytyväisiä ollaan kuitenkin. Lumipöly oli sankka joten en ottanut suuria riskejä niin se ratkaisi voiton muille ensimmäisissä finaaleissa. Pistejohto lisääntyi kuitenkin jokaisena kisapäivänä.

Voittajan tuuletus! Kuva: Seriousriding.com

Ossi Kiviniemi oli tyytyväinen, kun kisapaikka oli tällä kertaa lähellä kotipaikkaa.

– Kisapaikka oli alle kahden tunnin matkan päässä kämpiltä, niin oli mukava, kun ei tarvinnut matkustaa niin paljon tällä kertaa.

Viikonloppuna kisattiin kolme eri finaalia. Kahden kakkossijan jälkeen Pihlajan kelkkaan tehtiin vielä pieniä muutoksia ja saatiin lisätsemppejä lajin legendalta.

– Kyllä sitä säätöjä muuteltiin vähän joka erään ja sunnuntaina sattui kaikki sitten kohilleen, Pihalaja kertoo.

– Tehtiin pieniä muutoksia, ja ne meni oikeaan suuntaan. Ja lauantai-iltana itse Blair Morgan kävi toivottamassa tsempit sunnuntaille, niin saattoi siitäkin vähän lisämeininkiä tarttua, Kiviniemi jatkaa.

Pohjois-Amerikan haastatteluissa on totuttu kuulemaan pitkä lista kiitoksia yhteistyökumppaneille. Pihlajan haastatteluissa pitkiä kiitoslistoja ei oltu kuultu ennen tätä viikonloppua. Viikonlopun haastatteluissa suomalainen kertoi aloittavansa haastattelun kiitoksilla, ettei unohda niitä lopuksi ja kertoi jaksavansa ajaa Jimmy Johnsin voileipien voimin ja FXR-juomapullon sisällön ansiosta.

– On siitä yhteistyökumppaneiden mainostamisesta mainittu taholta jos toiseltakin, vaan on ne silti tyytyväisiä ollut, että joka kisassa oltu podiumilla, niin on vähän antaneet anteeksi unohtelua, Pihlaja kuittaa.

Pihlajan ja Kiviniemen toiminta on ollut varmaa ja tulokset tasaisia. Muiden Pro Lite -luokan kuljettajien taso on ollut melko vaihtelevaa ja podiumilla on näkynyt monia eri kuskeja suomalaisen seurana. Pihlajan varmuus tulee, kun asioihin valmistadutaan hyvin etukäteen.

– Me koitetaan tehdä tärkeät jutut mahdollisimman hyvin, eikä tuhlata energiaa ylimääräiseen hössötykseen. Suurimmat säätöhommat tehdään jo ennen kisoja, ja kisoissa vain hienosäädetään viimeinen silaus, Kivimäki kertoo Pihlajamäen jatkaessa samoilla linjoilla: – Tehdään Ossin kanssa meidän omat hommat kunnolla eikä keskitytä muihin. Meillä ei tarvitse kuin pitää kelkka mintissä ja saada se irtoamaan viivasta. Tiimiltä tulee myös hyvin supporttia koneen ja iskarin säätöihin. Tiimi on tässä vähän laajempi käsite, eli tehtaan puolelta tulee todella hyvin apuja.

Omaksi eduksi lasketaan myös se, että Pihlajan ja Kivimäen yhteistyö toimii hyvin ja molemmat tietävät mitä kelkalle tehdään.

– Me koitetaan olla ammattilaisia, eli tehdään parhaamme joka kisassa ja hyvin se näyttää toimivan. Toinen etu on varmaan se, että tehdään Ossin kanssa tiiviisti yhteistyötä eli rassaan itsekin kelkkoja ja tiedän mitä sen ympärillä tapahtuu jatkuvasti. Ossin kanssa homma toimii jo automaattisesti eli molemmat tiedetään mitä tehdään, Pihlaja kiittelee.

Myös Kivimäki on samoilla linjoilla: – Meillä ainakin toimii yhteistyö erittäin hyvin. Säädöt ja muut valmistelut suunnitellaan keskenään, joten kumpikin pysyy koko ajan ajantasalla. Osa toisista tiimeistä tuntuu tekevän erittäin pitkää päivää kisaviikonloppuisin, mutta meidän mielestä on parempi tehdä vain tärkeimmät hommat alta pois ja hyökätä seuraavaan päivään hyvin levänneenä.

Viime kauden snowcrossin MM-hopeamitalisti kisaa tällä kaudella Yhdysvalloissa. Kuva: Seriousriding.com

Kausi jatkuu parin viikon päästä Deadwoodissa. Sen kummempia ennakko-odotuksia ei suomalaiskaksikolla ole kisapaikasta.

– Ei ole vielä juuri sen kummempaa tietoa kuin, että kisat on siellä, Kivimäki toteaa.

– Kai siellä lujaa pitää ajaa. Paikkana on kuulemma melkoinen tuppukylä, Pihalaja jatkaa.

Suomen Snowcross-kausi starttasi Suomulla viikonloppuna. Pihlaja ja Kivimäki ovat ehtineet oman kisaviikonlopun tiimellyksessä seuraamaan myös vähän Suomen kisoja.

– On sitä vähän seurattu kuhinaa kisojen ympärillä, Pihlaja toteaa.

– Tokihan se piti tulokset vilkasta ja podiumkuvia on näkyny somessa. Heikkalan hymy loisti niin kovasti, että piti laittaa locsit päähän, Kivimäki naurahtaa lähettäen Suomen kuskeille terveisiä: – Pitäkää hauskaa ja pysykää ehjänä!

Pihlaja muistuttaa kilpailijoita keskittymään olennaiseen: – Muistakaa treenata enemmän ja virittää vähemmän. Täällä liteluokka on enemmän stockki kuin Suomessa. Ei ne insinöörit turhaan siellä moottoritehtaalla töissä ole, niin ei sitä konetta enää siellä kotitallissa saa sulkaviilalla paremmaksi!

Seuraa Pihlajaa ja Kivimäkeä Instagramissa: Akipihlaja ja Rossiose

Teksti: Seriousriding.com

Aki Pihlaja pistejohtoon snowcrossin ISOC-sarjassa

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross