Snowcross 09.10.2016

Pieti Puhakka Lynxin sarviin

Pieti Puhakka ajaa ensi kauden Suomessa ja vaihtaa kelkkamerkin Lynxiin. Pieti lähtee tavoittelemaan Suomen mestaruutta ja MM-mitalia Team Loukon ja BRP Lynxin tuella.

Viime kauden Puhakka ajoi Pohjois-Amerikan ECS –sarjaa. Tälle kaudelle Puhakka päätti jäädä Suomeen vaikka viime kauden ECS tiimi on yrittänyt vielä viime viikkoihin asti saada Puhakkaa tekemään sopimuksen heidän kanssaan. Pieti tulee jatkamaan toimintaansa oman teamin alla Lynxin tukemana, mutta liittyy samalla myös osaksi TeamLoukon kuljettajakaartia. Pietin kelkka tulee olemaan Loukon väreissä, mutta omien yhteistyökumppaneiden logoilla. Puhakka ajaa Lynxin ajovarusteilla.

– Viime viikolla teimme sopimuksen BRP Lynxin ja TeamLoukon kanssa. Olen neuvotellut myös koko kesän ja vielä viime päiviinkin asti Pohjois-Amerikan tiimin kanssa uudesta kaudesta ECS-sarjassa. Minulle tarjottiin huomattavasti parempaa sopimustakin kuin viime kaudella ja kovasti olisin halunnut mennä takaisin jo tuttuun tiimiin. Toinen kausi olisi varmasti ollut helpompi, kuin ensimmäinen, mutta nyt lopulta kallistuin kuitenkin jäämään Suomeen. Odotan innolla Suomen ja Ruotsin kisoja, minulla on nyt jäänyt tavallaan kaksi kautta täällä välistä, kun toinen kausi meni loukkaantumisen kanssa ja viime kauden olin Amerikassa. Toivon mukaan ensi kaudesta Suomessa tulee hyvä ja vielä joku päivä palaan Amerikkaan ajamaan kilpaa, Pieti kertoo.

Kauteen valmistautuminen Puhakalla on sujunut hyvin ja kaikkea opittua tullaan hyödyntämään tulevalla kaudella.

– Kesä on mennyt hyvin, treeniä ja töitä. Motocrossia tuli ajettua vähän ja hankin myös seisottavan vesijetin, millä tuli treenattua paljon merellä isossa aallokossa. Meinasin lähteä kisaankin mukaan, mutta sairastuin juuri ennen kisaa ja se jäi ajamatta. Tunnen, että olen paremmin valmistautunut kauteen kuin koskaan aiemmin. Olen karsinut kaikkea ylimääräistä elämästäni ja palannut ehkä hieman takaisin entiseen treenimalliini. Fysiikkaan on panostettu paljon ja kelkat on jo nyt valmiina tallissa odottamassa lunta. Henkisesti olen varmasti nyt valmiimpi kauteen. Myös ajotreeniin voin nyt itse vaikuttaa paljon verrattuna viime kauteen. Pohjois-Amerikassa ei ollut lunta missään ja ajotreenit jäi tosi vähiin. Nyt ei tunnut missään ajaa Kaukoseen treenaamaan, jos lumitilanne niin vaatii. Etäisyydet tuntuvat pienille, verrattuna Amerikkaan, Pieti kuittaa.

Amerikan reissu opetti Puhakalle myös monia asioita, joita voi hyödyntää tulevilla kausilla.

– Amerikassa opin rytmittämään paremmin kilpailupäivän ja ruokailut. Kisat olivat siellä kovatempoisia ja se toi minulle lisää aggressiivisuutta ja kovuutta. Osaan nyt myös paremmin keskittyä vain kuskina olemiseen, en ajattele muuta kuin kuskin osaa kilpailussa, en kelkan tekniikkaa tai mitään muutakaan ylimääräistä.

Amerikan oppien myötä Pieti antaa myös kilpailunjärjestäjille vinkin ratojen kunnossapidosta kisapäivänä.

– Radat ovat vaativia jo heti valmiiksi, siksi joka tauolla tulisi korjata hyppyrien lähdöt ja jäiset reiät. Pattisuorat saa antaa olla sellaisina, kuin millaisiksi ne kuluu, ainoastaan korjata reiät niistä. Näihin pieniin asioihin kannattaa järjestäjän panostaa, niin kilpailu pysyy vauhdikkaana ja näyttävänä ja silloin myös kuskit ja yleisö ovat tyytyväisiä.

Tavoitteikseen Puhakka nimeää Suomen mestaruuden ja MM-mitalin.

– Toivon, että saadaan hyviä kisoja ja tiukka sarja. Pahimmat vastustajat ovat varmaan Viktor Herten ja Eetu Karjalainen. Myös Juuso ja Osmon Mikko tulevat varmaan ajamaan lujaa. Viktor on kuitenkin varmaan se kovin kilpakumppani. Suomen Mestaruutta lähden tavoittelemaan ja myös MM-mitalia. Nyt vaan toivotaan, että tulee hyvä talvi ja paljon lunta.

 

Teksti: http://www.seriousriding.com/

Kuvat: Juji Loukko

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross