Pienoisautoilu 04.08.2019

Pienoisautojen SM-päätösosakilpailu Vaasassa ensi lauantaina

Pienoisautojen SM-kausi päättyy Vaasassa. Kuva: Mikko Mäkelä.

Vaasan Pitkämäessä sijaitseva radio-ohjattavien polttomoottoriautojen rata isännöi tulevana lauantaina vuoden 2019 SM-sarjan päätösosakilpailua. Kilpailussa on vielä mukavasti panosta.

Polttomoottoriluokassa Ari Heinonen on käytännössä varmistanut mestaruuden, mutta sähkökrossiluokassa mestaruus on vielä kahden kauppa. Jarno Siltanen ja Teppo Kauppinen ovat tasapisteissä kolmen osakilpailun jälkeen. Muille mitalisijoille molemmissa luokissa on vielä tarjolla kuljettajia enemmän kuin palkintopallille mahtuu.

SM-kausi sisältää neljä osakilpailua. Kuva: Mikko Mäkelä.

Radio-ohjattavien 1/8-kokoluokan autojen poltto- ja sähkömoottorikrossiluokkien Suomen mestaruussarja koostuu neljästä kesän aikana ajettavasta osakilpailusta.

Polttomoottoriluokan M-8 autoissa on 3.5-kuutioiset voimanlähteet ja polttoaineena käytetään metanolin ja nitrometaanin sekoitusta.

Sähköluokan M-8e autoissa on voimanlähteinä sähkömoottorit ja energialähteinä käytetään litium-polymeeriakkuja. Molemmat luokat ajetaan samana päivänä hieman eri ajoformaateilla.

Vaasassa kilpailupaikkana on Pitkämäen karting-rata-alue Rantamaantielle. Alkuerät aloitetaan noin kello 11:30 ja finaalit ajetaan noin kello 15:00-19:30. Päivän päättävä polttomoottoriluokan A-finaali kestää 45 minuuttia.

Tilaisuuteen on yleisöllä vapaa pääsy. Rata-alueella on kahvio.

Teksti: Juha Mäki, Tiedottaja, Vaasan UA.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Pienoisautoilu